La carretera d’accés a l’estació d’Arinsal, reservada els matins dels caps de setmana als ciclistes

El comú de la Massana tancarà la via fins al 4 de setembre al trànsit entre les 8.00 i les 12.00 i per pujar caldrà fer servir el telecabina, gratuït, mesura que tindrà un cost de 12.000 euros per a la corporació

Un grup de ciclistes a la carretera de Comallemple.
Un grup de ciclistes a la carretera de Comallemple. COMÚ DE LA MASSANA

La carretera de Comallemple, a Arinsal, es tancarà cada cap de setmana per al seu ús exclusiu de ciclistes durant els matins. La mesura es començarà a aplicar aquest dissabte i se suma a la posada en marxa del telecabina de la població. La decisió l’ha pres el comú de la Massana seguint la petició feta pel teixit empresarial del quart i tindrà una primera jornada especial amb una marxa a càrrec d’Adona, en el marc del Seranalla Market.

Així ho ha anunciat el comú mitjançant un comunicat. Es tracta d’una mesura que es confia pugui impulsar més l’atractiu de la zona per a ciclistes, amb la conseqüent activitat que han de guanyar els comerços locals. Així, per un costat, cada cap de setmana la carretera es tancarà al trànsit rodat i només podran accedir els ciclistes. Per garantir l’accés a la zona de l’estació, el telecabina serà gratuït per a tothom.

El projecte viurà el seu tret de sortida aquest dissabte. Se celebrarà una sortida en bicicleta, organitzada per Andona com a una activitat més de la Serenalla Market. Serà el primer dels caps de setmana, fins al 4 de setembre, que els aficionats a aquest espot podran disposar d’aquesta via segura.

La iniciativa es fa a petició dels hotelers d’Arinsal i Erts. “Ens ho van demanar perquè consideren que és un bon atractiu turístic per als seus clients i ens va semblar una proposta excel·lent, que a més quadra amb el projecte de donar prioritat als ciclistes”, ha explicat el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Josep Maria Garrallà. Des del comú s’informa que mantenir el giny obert durant aquests caps de setmana suposarà una despesa de 12.000 euros, uns diners que es consideren ben invertits perquè “volem la dinamització del poble”.

El conseller també ha destacat la importància de destinar la carretera a l’activitat estrella a la parròquia durant l’estiu. “Ens hem situat com a capdavanters en el sector de la bicicleta de muntanya però volem incidir també en la de ruta, oferint aquesta via segura” ha comentat. Garrallà ha volgut recordar que Comallemple és atractiva “tant per l’alçada com per l’atractiu dels paisatges”.

Comentaris (5)

Trending