El Carnaval torna a la normalitat després de la pandèmia

La parròquia d'Ordino recupera la penjada i l'enterrament del Carnestoltes després de 25 anys, i Sant Julià de Lòria presenta un ampli programa d'actes

La cap de Cultura, Laura Rogé i la cònsol menor de Sant Julià de Lòrua, Mireia Codina després de la roda de premsa.
La cap de Cultura, Laura Rogé i la cònsol menor de Sant Julià de Lòrua, Mireia Codina després de la roda de premsa. COMÚ SANT JULIÀ DE LÒRIA

El Carnaval 2022 serà el de la tornada a la normalitat després de la pandèmia. Ordino recupera la penjada i l'enterrament del Carnestoltes després de 25 anys. Sant Julià de Lòria ha confeccionat un dens programa d'actes mentre que Andorra la Vella ofereix 14 activitats per a infants i joves durant les vacances.

El comú d'Ordino amb la col·laboració de l'Associació de Cultura Popular d'Ordino recuperen, després de 25 anys, la penjada i l'enterrament del Carnestoltes que es va fer per última vegada el 1997. Una altra de les novetats serà la cursa popular de disfresses amb xocolatada. Els actes s'iniciaran amb la rua de les escoles i tindran el seu punt culminant amb la representació dels Contrabandistes. Hi participaran l'Esbart Valls del Nord, el Grup Artístic d'Ordino i la Coral Casamanya. 

A Sant Julià de Lòria, es recupera  la cercavila de les escoles i la tradicional rua pels carrers de la parròquia. La botifarrada popular també és un dels altres esdeveniments que tindran lloc després que la del 2020 fos la darrera que es va viure tot just unes setmanes abans del confinament. Les activitats tindran lloc entre els dies 25 de febrer i 4 de març i seran totes a l’aire lliure, tot i que en algun com ara la rua es recomanarà dur la mascareta malgrat no ser obligatòria. En paral·lel, com que coincideix en vacances escolars, s’han programat un seguit de tallers per part de l’Escola d’Art i la Biblioteca. I també un cicle de cinema d’animació en col·laboració amb l’ambaixada francesa.

La cercavila de les escoles serà el primer acte el divendres pel matí amb més de 600 alumnes participants. “Estem molt contens de poder-la reprendre i les escoles també estan molt animades i fa unes setmanes que treballen en les indumentàries que portaran els infants”, ha explicat la cap de servei d’activitats culturals, Laura Rogé.

Per altra banda, el comú d'Andorra la Vella ofereix durant les vacances escolars de Carnaval, del dimarts 1 al divendres 4 de març, un total de catorze activitats per a infants i joves organitzades pels departaments de Social, Esports i Joventut, conjuntament amb sis entitats esportives de la parròquia.

Concretament, des del departament d'Esports s'ofereixen sis propostes, amb un total de 170 places, i les inscripcions es poden formalitzar a partir d'aquest dilluns 14 de febrer. Hi haurà la Setmana Blanca per a infants de 6 a 13 anys; el campus de bàsquet per canalla de 5 a 13 anys; el campus de futbol sala per a infants de 6 a 13 anys; el campus de Kungfu per a nens i nenes de 5 a 15 anys; el campus de voleibol per a infants de 6 a 13 anys; i el campus de Kendo per a adolescents de 12 a 18 anys.

Comentaris

Trending