Cap sanció en el primer mes de comprovació del genotipatge caní a Ordino

Després d’aquesta primera fase es començarà una segona on es farà la recollida i analítica de les femtes dels animals als carrers de la parròquia a partir del mes de març

Agents d'Ordino realitzant la recollida de femtes.
Agents d'Ordino realitzant la recollida de femtes.

El passat mes de gener es va començar a Ordino la fase d’identificar que tots els gossos de la parròquia tinguessin correctament fet el genotipatge. Al llarg d’aquestes setmanes, els agents de la parròquia han fet fins a una quarantena de  comprovacions per tal de validar que s’hagués fet tot el procediment i, en cas contrari, imposar la sanció corresponent. Això, però, no ha estat necessari, i no ha calgut multar cap dels propietaris d’animals que s’han controlat.

És la primera fase pel que fa al genotipatge caní que s’inicia a les parròquies. Fa uns dies s’anunciava que a Encamp es començaria a la primavera a recollir les femtes, i a Ordino serà en unes poques setmanes. De moment, s’està en la fase de comprovació de l’ADN. La cònsol menor de la parròquia, Eva Choy, va posar de manifest que el reglament obligava a tots els propietaris a dur a terme el procés de genotipatge i que, en cas contrari, podien ser sotmesos a una sanció.

Els agents de les parròquies van rebre una formació per tal de poder identificar les femtes pròximament, però també per poder fer les comprovacions del genotipatge. En aquest darrer cas, Choy assenyala que no ha estat necessari imposar cap multa a cap dels propietaris que s’han controlat a la parròquia, “totes les que s’han fet han estat positives”. I han estat fins a una quarantena els animals que s’han controlat. De fet, més d’un 85% dels gossos estan genotipats, “queden molt pocs per fer-ho”.

El següent pas és començar la campanya de recollida i analítica de femtes als carrers. A Ordino serà a partir de l’1 de març quan es farà efectiva per part dels agents de circulació i de medi ambient del comú. En el procediment, els agents prendran la mostra en un tub amb escovilló incorporat, que quedarà tancat amb la referència per poder enviar-lo al laboratori. Així mateix, la recollida serà fotografiada per identificar el lloc on s’ha comés la infracció. El lliurament de l’analítica d’ADN permetrà creuar les dades del cens i sancionar al propietari a partir de 150 euros.

 

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending