Canòlich es tanca amb doble celebració, missa per la patrona i Pentecosta

La cerimònia religiosa ha comptat amb una bona afluència de fidels en el primer ofici amb les noves mesures després del confinament

Mossèn Pepe Chisvert durant l'homilia.
Mossèn Pepe Chisvert durant l'homilia. Altaveu

Sant Julià de Lòria ha tancat aquest dissabte l'aplec de Canòlich amb una missa a l'església parroquial amb doble celebració: la festa de la patrona i la Pentecosta. La missa oficiada per mossèn Pepe Chisvert ha comptat amb una bona afluència de fidels, respectant les mesures de distanciament i higièniques. Aquest dissabte s'ha complert un any de la benedicció del nou mosaic per part de l'Arquebisbe Joan-Enric Vives.

Abans de la missa s'han cantat els goigs de Canòlich, que s'han tornat a interpretar durant la comunió. Aquest dissabte és el primer dia que les cerimònies religioses han pogut comptar amb més fidels, després de l'aixecament del confinament i del relaxament de les mesures per evitar la propagació del coronavirus.

Durant la seva homília, mossèn Pepe Chisvert ha recordat que el seu escrit en el programa de les festes de Canòlich portava per títol, 'Amb Canòlich...ressorgim' i ha exposat que "cada vegada que focalitzem la nostra mirada a la Verge de Canòlich tornem a creure en la revolució de la tendresa i de l'afecte, convidats, després d’aquestes setmanes de confinament pel coronavirus, a “sortir de casa” amb responsabilitat, a tenir els ulls i el cor obert als altres, especialment als més vulnerables que necessiten de major suport i comprensió. Malgrat el confinament i carregats de tendresa, alegria i compromís solidari, escoltem a la Verge de Canòlich que novament ens convida a involucrar-nos en la construcció de les nostres Valls d’Andorra". També s'ha referit a la celebració de la Pentecosta que és la vinguda de l'Esperit Sant sobre els Apòstols.

Comentaris

Trending