Canillo treballa per donar continuïtat al sector primari

La parròquia està col·laborant amb la Chambre d’Agriculture de l’Ariège per a fer un estudi de l’estat de la pagesia

Presentació del projecte als pagesos de Canillo.
Presentació del projecte als pagesos de Canillo.

El comú de Canillo, amb la col·laboració de la Chambre d’Agriculture de l’Ariège, han impulsat un projecte amb els ramaders de la parròquia que té com a finalitat aconseguir sortides viables i de futur a les activitats del sector primari. Aquest dimarts va tenir lloc la primera trobada al Palau de Gel entre el cònsol major, Francesc Camp, els representants de l’entitat francesa i els pagesos per presentar l’estudi.

El primer pas d’aquest projecte serà fer unes entrevistes els dies 14 i 15 de juny als ramaders per recollir informació relacionada amb la gestió de les seves explotacions, les dificultats que es troben en el dia a dia, l’evolució de la seva futura activitat i del sector en general, com encaren si escau el relleu generacional, entre altres. Un cop analitzats aquests elements i amb les primeres conclusions, s’elaboraran un conjunt de propostes i accions que aportin solucions efectives per garantir la continuïtat del sector.

La finalitat de tot plegat és que aquestes propostes siguin sostenibles en el temps, que serveixin d’alternatives reals, per tal que el sector primari es mantingui actiu a la parròquia i, fins i tot, pugui créixer. Des del comú asseguren que es farà un seguiment exhaustiu de tot el procés, impulsant les propostes i ajudant en la presa de decisions. El cost del conveni amb la Chambre de l’Agriculture de l’Ariège per l’assessorament ascendeix a 10.000 euros.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending