Canillo tanca el primer semestre amb un superàvit ‘real’ de tres milions d’euros

El comú ha aprovat un suplement de crèdit de 162.000 euros per a la instal·lació d’unes proteccions addicionals al camí de les Bordes de l’Armiana que no s’havien previst inicialment

Edifici del comú de Canillo.
Edifici del comú de Canillo. COMÚ CANILLO

El comú de Canillo ha tancat aquest dilluns l’execució pressupostària del segon trimestre del 2022, i ho ha fet amb un superàvit ‘real’ de tres milions d’euros. L’especificació es deu al fet que a la xifra definitiva (de 7,2 milions), se li ha de deduir els ingressos provinents del préstec per al Palau de Gel. Així mateix, s’ha aprovat un suplement de crèdit de 162.000 euros per a la instal·lació d’unes proteccions addicionals al camí de les Bordes de l’Armiana que no s’havien previst inicialment.

Durant la sessió d’aquest dilluns, la corporació ha presentat l’execució pressupostària del segon trimestre, que té un superàvit de prop de 7,2 milions d’euros, amb uns ingressos de 12,5 milions i unes despeses de 5,3 milions d’euros. De tot això, cal deduir els ingressos de 4,2 milions d’euros que provenen del préstec que es destinarà al pla d’inversió i la reforma energètica del Palau de Gel. Per tant, el superàvit ‘real’ està al volt dels tres milions d’euros. Segons ha explicat el cònsol menor, Marc Casal, “s’ha de tenir en compte que hem rebut aquests diners (del Palau de Gel), però encara no els hem gastat”.

Amb tot, la corporació s’ha mostrat, segons Casal, “molt satisfets”. Principalment, ha assenyalat, perquè “els ingressos estan per sobre del que s’havia pressupostat a principis d’any i ens donen una situació òptima”. A més, ha remarcat que s’han de tenir en compte tots els ingressos que arribaran pròximament, com els del consell, de Govern o de l’explotació de les muntanyes, “ja tenim aquesta part del pressupost gairebé coberta, ens dóna molta tranquil·litat per acabar d’adjudicar el que es va preveure”.

La minoria, però, no s’ha mostrat tan satisfeta amb aquesta primera fotografia dels comptes del comú. La consellera Dolors Cabot ha remarcat que no únicament s’han de tenir en compte els ingressos que arribaran, sinó també tot aquell pressupost compromès, “que en algun moment s’haurà d’abonar”. En aquest sentit, ha explicat que “es tenen menys ingressos que despeses compromeses, però això no vol dir que no es puguin anar regulant”. Casal, però, ha puntualitzat que “s’han de tenir clars els conceptes i no s’han de barrejar”.

Proteccions inesperades per a l’accés al pont tibetà

Fent referència també a la situació econòmica del comú de Canillo, s’ha aprovat un suplement de crèdit de 162.000 euros per a unes proteccions a l’accés del pont tibetà, al camí de les Bordes de l’Armiana, que no es tenien previstes inicialment. Segons ha explicat Casal, aquestes proteccions ja estan instal·lades, i no es van plantejar des d’un principi perquè es pensava que accedirien vehicles particulars. Al fer-se aquest tram amb autobusos o a peu, s’ha considerat adient afegir el que es reclamava com a protecció mínima des del Govern.

Etiquetes

Comentaris

Trending