Canillo redueix el pressupost de l’enllumenat de Nadal per a estalviar energèticament

La quantia que es destinarà per als motius festius d’aquest any ha passat de ser de 120.000 euros fins als 85.000, sempre ampliables fins a la primera xifra

Una vista del nucli urbà de Canillo.
Una vista del nucli urbà de Canillo. Toni Solanelles

El comú de Canillo ha pres la primera decisió econòmica en pro de l’estalvi energètic. Concretament, s’ha reduït el pressupost que es destinarà per a l’enllumenat de Nadal de forma considerable. Així, la quantitat que es destinarà per als motius festius que decoraran els carrers de la parròquia ha passat de ser de 120.000 euros l’any 2021 a 85.000 euros al present.

“El comú tenia la voluntat de reduir el consum energètic, i hem decidit suprimir alguns dels motius que es col·locaven al Nadal”, ha explicat el conseller responsable d’obres, Rafael Casal. Concretament, es prescindirà de l’enllumenat que s’unia d’un fanal a l’altre. “Esperem que la gent entengui que això a partir d’ara ha de ser així”, ha apuntat el cònsol major, Francesc Camp. En total, la reducció és del 30%.

La consellera de la minoria, Dolors Cabot, s’ha mostrat “molt contenta” per aquesta iniciativa que s’ha dut a terme des del comú. De fet, ha assenyalat que agraeix que “es pugui donar una imatge festiva sense tanta despesa energètica”. A més, Casal ha remarcat que algunes de les peces que ja tenia la corporació es faran servir en cas de ser necessari.

En aquesta línia, el conseller ha explicat que s’està portant a terme una prova a la Vall d’Incles, on s’apaga un de cada dos fanals. S’ha constatat, de fet, “que amb aquesta il·luminació es té més que suficient”. Cabot s’ha mostrat d’acord, assenyalant que “a la llarga s’hauran d’anar apagant algunes llums supèrflues que no són necessàries”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending