Canillo encarrega un pla que marqui l’estratègia turística a seguir fins al 2035

El comú confia tenir abans de final d’any una anàlisi que marqui com s’han de potenciar i comercialitzar els atractius de la parròquia i quins mercats s’han d’anar a buscar, amb especial interès per millorar les dades a l’estiu

El pont tibetà és un dels atractius de la parròquia de Canillo.
El pont tibetà és un dels atractius de la parròquia de Canillo.

Canillo vol tenir clar que ha de fer a nivell turístic per potenciar la parròquia com a destí, especialment durant l’estiu, actualment l’època amb més recorregut de millora. Per això, vol encarregar un pla estratègic que marqui la línia a seguir des d’ara fins al 2035. El treball, segons ha explicat el cònsol major, Jordi Alcobé, ha de permetre saber com treure el màxim rendiment als atractius existents a la vegada que defineixi un perfil de turista que cal anar a buscar, col·laborant amb Ensisa i altres societats del sector.

La corporació ha impulsat ara el concurs que ha de permetre que, al llarg d’aquest 2024, es tingui una primera fase, la d’anàlisi, del projecte. El que es vol és “un pla estratègic que ens permeti tenir un full de ruta a nivell turístic, complementari al de Govern”. Alcobé ha volgut posar en relleu que “tenim uns atractius i uns productes propis que hem de treballar”.

La idea és disposar “d’un guió” que marqui “què hem d’anar a buscar, a comercialitzar i a paquetitzar”. Un treball que es podria fer perfectament amb Ensisa i amb la societat gestora del Palau de Gel, així com amb empreses de la parròquia. El cònsol ha recordat, entre altres, el roc del Quer, el pont tibetà o el museu de la moto.

Aquest estudi no seria únicament per al moment actual. Al contrari, tindria un horitzó llarg: des d’ara fins al 2035. “Tenir un full de ruta a llarg termini que vinculi aquest comú i als que vinguin, amb un pla treballat, és molt oportú”, ha afirmat. Alcobé posa en relleu que servirà també “per definir quins mercats hem d’anar a buscar i quins tipus de visitants hem d’aconseguir”.

Justament, en aquest sentit, el mandatari ha avançat que a finals de juny hi ha prevista una missió económico-turística a la regió dels Dolomites amb empresaris hotelers de la parròquia. En aquest sentit, ha posat en relleu que es tracta d’una zona que “pot ser un referent per a nosaltres”, ja que “funciona molt bé tant a l’hivern com a l’estiu”. I, en aquesta segona part de l’any, és quan es considera que “cal mirar de potenciar-la”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending