Canillo destina 161.000 euros en ajudes Covid a empreses i particulars

Els diners es van finançar via el fons de reserva de la corporació, que també ha permès afrontar la compra del terreny on s’ubica l’escola bressol, valorat en un milió

Una anterior sessió de comú de Canillo.
Una anterior sessió de comú de Canillo. ARXIU

El comú de Canillo ha destinat fins a 621.000 euros en les diferents accions adoptades per afrontar la pandèmia, des del seu esclat el març del 2020. Aquests diners han sortit del fons de reserva creat en el seu dia per la corporació i una de les partides més destacades ha estat els més de 161.000 euros dedicats a ajudes a empreses i particulars. El fons també ha servit per finançar el milió d’euros que ha costat la compra dels terrenys on s’ubica l’escola bressol de la parròquia. Malgrat aquestes despeses, el saldo encara és positiu, per sobre del milió d’euros.

Així s’ha explicat durant la sessió de comú celebrada aquest dimecres. Les despeses Covid de la corporació ascendeixen a un total de 621.338 euros. La part més important són els 200.000 que van servir per finançar part de l’aportació solidària feta per contribuir als costos de Govern. En total, Canillo va transferir un milió, la cinquena part del qual va sortir del fons de reserva.

D’aquí també ha sortit els 161.338 euros que s’han dedicat a les ajudes demanades per particulars i empreses de la parròquia, així com els 95.000 d’inversió necessària per adaptar les oficines del comú a la pràctica del teletreball. Una darrera partida coberta d’aquesta forma ha estat les despeses de funcionament, com ara la compra de tests d’antígens o de material desinfectant. Entre 2020 i enguany, això ha suposat 72.000 euros més.

El comú també ha recorregut al fons de reserva per a una segona operació, ja fora de l’àmbit sanitari. Els diners d’aquesta guardiola han servit per finançar la compra de les parcel·les on es troba ubicada la llar d’infants. En total, el cost ha ascendit a un milió d’euros. Malgrat aquestes despeses, des de la corporació s’ha destacat que encara hi ha diners en aquest calaix per a emergències: 1,054 milions d’euros.

Des de l’oposició, el conseller Albert Torres ha validat els usos fets del fons. Tot i això, sí que ha demanat “el compromís que, si l’any vinent s’ha de comprar un altre terreny, es busqui una fórmula diferent per finançar-lo”. Des de la majoria, Francesc Camp ha recordat que “el reglament ens diu que si hi ha una urgència i una necessitat de primer ordre per a la parròquia es pot utilitzar i les dues premisses es complien amb la compra del terreny”. Per la seva banda, el cònsol menor, Marc Casal, ha apuntat que “el fons mai es va crear amb expectatives d’una crisi sanitària” sinó per a “altres casuístiques com ara aquesta, per tenir una alternativa de finançament”.

La sessió també ha servit per aprovar les subvencions atorgades a diferents entitats de la parròquia. És el cas de les comissions de festes per a les celebracions de l’estiu, els Amics de la Cambra Romànica, amb 14.000 euros, o l’associació de pares de l’escola de Canillo.

Comentaris (2)

Trending