Canillo defensa el dret d’ús d’Ensisa al pla de les Pedres

Alcobé recorda que Saetde, que ara ha impugnat davant la Justícia l’acord amb Encamp que marca el preu just per la utilització del terreny, es va presentar a la nova concessió sabent quina era la situació: “ja es va fer sota aquestes condicions”

El cònsol de Canillo, Jordi Alcobé.
El cònsol de Canillo, Jordi Alcobé. M. P.

El comú de Canillo no acaba d’entendre els motius que han impulsat Saetde a portar davant la Justícia l’acord signat amb Encamp per posar fi als litigis històrics entre totes dues parròquies. Entre altres coses, cal recordar, es fixava un preu just per l’ús que fa Ensisa del pla de les Pedres. El cònsol major, Jordi Alcobé, esgrimeix les bondats del document i lamenta l’acció de la societat, tot posant en relleu que, quan va signar el contracte de la nova concessió, aquest ja incloïa el respecte a la situació actual d’aquell terreny.

Tal com va fer fa uns dies la seva homòloga encampadana, Alcobé ha defensat l’acord tancat entre totes dues parròquies. En declaracions a Altaveu, el mandatari recorda que va servir per tancar dos aspectes en litigi: primer les desavinences territorials. I, segon, el preu just que haurà de pagar Ensisa pel telecadira existent al pla de les Pedres, terreny que pertany a Encamp. I, sobretot, posa en relleu que “aconseguim una solució pacífica” a conflictes que feia temps que estaven enquistats.

Per això, no amaga una certa sorpresa davant l’acció judicial engegada per Saetde, a la qual, avança, es contestarà la setmana vinent. “No entenc què és el que qüestiona”, ha apuntat Alcobé, per a qui, en tot cas, el problema seria “entre concessionari i qui té la concessió”. Ara bé, al seu entendre, la demanda no té sentit.

Mas, durant la sessió de comú.

Relacionat

Encamp passa la pilota a Canillo pel litigi que manté Viladomat pel Pla de les Pedres

Entre altres coses perquè la societat que lidera Joan Viladomat sabia perfectament quina era la situació quan va concórrer al nou procés. “El pla de les Pedres era d’Encamp i Ensisa en té l’ús des del 2004, tot està reconegut pels fets que hi ha hagut”, ha comentat. Per això, entén que “la concessió ja es va fer sota aquestes condicions”. I, per tant, al seu entendre, Saetde sabia que “Ensisa pot fer ús del terreny fins que vulgui”.

Per això, dubta de quines són les intencions de la societat. “És com si volgués tenir més drets”, ha apuntat Alcobé quan, en canvi, “el mateix contracte de concessió ja diu com està la situació”.

Comentaris (2)

Trending