Canillo busca mesures per millorar el trànsit per a la temporada d’hivern

S’espera buscar alternatives que ajudin a reduir unes cues que es té clar que no es podran evitar, i també es pensa a fer un informe que ajudi a llarg termini amb aquesta problemàtica

Cues a Canillo durant aquest mes d'agost.
Cues a Canillo durant aquest mes d'agost.

Amb un peu gairebé en l’hivern, Canillo comença a posar-se les piles per a trobar mesures que puguin millorar el trànsit durant els moments de més afluència, que es concentraran sobretot durant els caps de setmana. Des del comú, però, es té clar que les cues seran “inevitables”, però s’espera poder reduir-les en certa manera. Pensant a llarg termini també es planteja un informe que doni solucions més definitives.

L’estiu va deixar a Canillo un regust amarg pel que fa a la gestió del trànsit. Es van fer ‘experiments’ que no van resultar, i les queixes van ser múltiples. Amb l’arribada de l’hivern, i l’expectació que puguin arribar força turistes, el comú treballa en algunes mesures de cara al mes de desembre. El cònsol major, Francesc Camp, ha assenyalat que es podria arribar a reduir passos de vianants, o moure’n alguns de lloc, a més de facilitar que l’aparcament no entorpeixi el tràfic. “S’ha estat molt sobre el terreny aquest estiu, però no hi ha tantes solucions a curt termini”, ha assenyalat.

D’altra banda, també es mira la viabilitat de passos elevats, però el conseller de la minoria, Albert Torres, ha remarcat que “no són una solució”. En aquest sentit, Torres ha demanat que es demani un informe d’un professional extern al comú que pugui orientar cap on es poden moure i com es pot actuar per reduir la problemàtica, “sabem que a una cua zero no arribarem mai, però es pot alleugerir”. Camp, per la seva banda, ha assegurat que és una opció que s’ha plantejat, “s’ha de revisar tota la mobilitat del poble”. A més, ha recordat que existeix una possibilitat de crear un nou carrer que podria servir en els moments més crítics, “però no es pot fer a curt termini”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending