L’objectiu principal de l’adjudicació és “identificar l’instrument més adequat i dur a terme les gestions i actuacions necessàries” per tal d’unificar la gestió i explotació de tots els equipaments turístics de la parròquia, tant actuals com futurs. El canvi respon a la necessitat “d’optimitzar la gestió i l’explotació” dels actius turístics per garantir-ne “la sostenibilitat econòmica i millorar-ne l’atractiu” per als visitants. Així, es preveu que el nou model proposi estratègies innovadores per a la dinamització turística de Canillo, “buscant l’equilibri entre desenvolupament econòmic i conservació del patrimoni”.
El cònsol de Canillo, Jordi Alcobé, ha explicat que la idea és tota la gestió d’atractius turístics es centralitzi des del Palau de Gel, i s’hi inclourà tant el mirador del Roc del Quer com el pont tibetà, elements “fonamentals” per a la dinamització i projecció turística de la parròquia.
Per fer el canvi, però, cal valorar els actius i fer un inventari a nivell patrimonial i econòmic. Una anàlisi “acurada” de la qual se’n encarregarà Deloitte.
Al concurs s’hi van presentar 4 empreses diferents: Gaudit, Crowe, KPMG i Deloitte. Aquesta última ha estat escollida “tant per prou com per l’enfocament estratègic i global” que planteja, que justament inclou també la part jurídica. Alcobé ha indicat que la consultora tindrà sis setmanes per fer la feina.
FACILITAR PROCESSOS
El cònsol ha detallat que algunes dels problemes amb què es troben actualment és a nivell de contractacions, ja que els processos que ha de seguir l’administració són poc àgils, en canvi des del Palau de Gel, com a societat pública de dret privat, “té mecanismes molt més àgils i d’eficiència comercial”.
Pel que fa a la presència d’Ensisa al Palau de Gel, Alcobé ha indicat que “a poc a poc” anirà sortint de la gestió del Palau i serà la nova directora, Sira Puig, qui ho liderarà, amb un equip de treball que està acabant de configurar.
TARIFES I OBERTURA DEL PONT TIBETÀ
Els cònsols de Canillo han anunciat que aquest cap de setmana, coincidint amb la festa de Carnaval, el pont tibetà té previst tornar a obrir. De moment només obrirà caps de setmana i cap a l’abril es preveu que es pugui posar en marxa el jumping, que a més, aquest estiu estrenarà una nova proposta de salt pendular, que segon el conseller responsable de Turisme, Alex Kinchella, “garantirà una descarrega d’adrenalina amb més impacte”.
Kinchella també ha detallat un canvi en l’ordenació de preus públics que actualitza les tarifes del pont i el mirador del Roc del Quer. A partir d’aquest cap de setmana, l’entrada al pont passarà de 15 a 16 euros, la del mirador de 5 a 6 euros (no s’havia modificat des del 2022) i a més s’estrenaran paquets que incorporaran també entrada al Palau de Gel, tant per a la pista de patinatge com per l’Splash. En aquest cas, el cònsol menor ha destacat que s’ha volgut ser molt flexibles i tot i que cal reservar dia i hora per accedir al pont, l’entrada al Palau es podrà deixar oberta i escollir-la en funció de les necessitats. Els preus dels paquets oscil·len entre els 24 i el 33 euros.
Comentaris (2)