Camp diu que el conveni amb Ensisa dona segurerat jurídica als accionistes

La sessió del consell de comú de Canillo ha aprovat per unanimitat aquest punt de l'ordre del dia

Comentaris

Pistes de l'estació de Soldeu-El Tarter.
Pistes de l'estació de Soldeu-El Tarter. Grandvalira

La sessió del consell de comú de Canillo ha aprovat per unanimitat el conveni relatiu a compromisos relacionats amb la finalització de la concessió d’Ensisa amb l'objectiu de donar seguretat jurídica als accionistes. La sessió ha estat convocada de manera extraordinària per aquest punt de l'ordre del dia.

Camp ha dit que els motius per signar la renovació amb urgència del conveni del comú de Canillo amb Ensisa es donar seguretat jurídica als accionistes. Les inversions, segons el cònsol, s'amortitzen en 30 i 40 anys i l'actual conveni acaba molt abans. "Els comptes que es tancaran aquesta setmana ja inclouen aquests canvis en els terminis d'inversió". Ha negat que la renovació tingui res a veure amb la negociació que està fent amb l'Estació de Muntanya Arinsal-Pal (EMAP), el comú de la Massana i Crèdit Andorrà. El conseller de l'oposició, Albert Torres ha demanat que es millori el redactat del conveni a nivell jurídic i la seva companya, Dolors Cabot s'ha mostrat favorable "perquè és una bona iniciativa". Camp ha contestat la intervenció de Torres que si la modficiació és un tema de forma no hi haurá problema però que serà més complicat si és una qüestió de fons.

Segons ha explicat Camp, aquest acord “fa que la corporació s’asseguri una continuïtat en les inversions per part d’Ensisa per tal que aquestes reverteixin en el teixit turístic i econòmic de la parròquia”. Així, el conveni estableix una sèrie de pactes dels quals els primers quatre són els més rellevants. El primer resol que el comú accepta i reconeix que a la finalització de la concessió, seran objecte d’indemització als accionistes, els valors residuals dels béns adquirits pendents d’amortitzar i els que s’adquiriran en un futur.

En la mateixa línia, el segon pacte fa referencia als cinc terrenys propietat d’Ensisa que també se li hauran d’indemnitzar. Tant en el primer pacte com en el segon es destaca que, en primera instància, seria la nova adjudicatària de la concessió qui hauria de fer front a aquests compromisos. El tercer acord assenyala que, en el cas que sigui el comú de Canillo qui hagi d’assumir aquestes indemnitzacions, ho faria atentent a les seves possibilitats pressupostàries en un període màxim 20 anys des de la finalització de la concessió. El quart punt indica que la societat Ensisa es compromet a cóncorrer a un nou concurs per a la concessió de l’estació de Canillo Soldeu El Tarter que pugui licitar el comú, i en aquest cas, aquestes indemnitzacions quedarien posposades al final de la nova concessió.

Una imatge de l'aparcament de Ransol.

Relacionat

Canillo s’endeuta una mica més per poder pagar el cost suplementari del pàrquing de Ransol

En relació a l'acta de la sessió de consell del 7 d'octubre passat, Torres s'ha queixat per no rebre informació del tancament trimestral de comptes. El cònsol menor, Marc Casal ha dit que se'ls facilitarà i Dolors Cabot ha mostrat el seu enuig perquè entén que des de la majoria se'ls critica per demanar una informació. Durant la sessió també s’ha adjudicat un concurs públic nacional per la licitació de l’eixample i rectificació de la CS-260 (Ransol) (700.000 euros). En aquest sentit, el comú també ha aprovat un conveni amb FEDA Ecoterm per a incloure dins el projecte d’eixamplament de l’accés a Ransol, la col·locació de la xarxa de calor en el tram afectat, aprofitant d’aquesta manera les obres per fer la instal·lació de les canonades. Això suposarà una alternativa energètica sostenible per als veïns de la zona, mentre que s’aposta per incrementar l’ús de les energies renovables a la parròquia.

LA PROBLEMÀTICA DE L'HABITATGE

Camp ha detallat que la corporació afrontarà la problemàtica de l'habitatge de lloguer de la parròquia. Aquest dijous es farà el primer pas durant la presentació d'un estudi de mercat sobre els hàbits turístics de la parròquia. El cònsol ja ha avançat que serà "una reunió molt tècnica". Canillo ha vist com ha augmentat considerablement l'habitatge de lloguer turístic que disposa d'uns 6.800 llits.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending