Camp confia tancar aviat el acords per completar l’eixamplament de la carretera de Prats

El cònsol explica que falta l’entesa amb dos propietaris però que, sense ells, ja s’ha pogut tirar endavant el 80% del projecte i solucionar el tram més conflictiu en seguretat, el de la Creu dels Set Braços

La carretera de Prats s'ha pogut ampliar en un 80%.
La carretera de Prats s'ha pogut ampliar en un 80%.

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, confia que en les pròximes setmanes es puguin tancar els dos darrers acords de permuta de terrenys que són necessaris per poder completar l’ampliació de la carretera de Prats. De moment, ja es té la valoració pericial de les parcel·les a intercanviar i ara falta arribar a una entesa amb els propietaris. Des de la minoria, s’ha reclamat celeritat en aquest procés, tot i que el mandatari ha apuntat que, si finalment no s’obtenen, l’eixamplament de la via haurà tirat endavant en els trams on més feia falta.

De fet, les obres fa temps que avancen. Es van adjudicar sense tenir tancats aquests dos acords perquè la resta de terrenys necessaris ja s’havien obtingut. D’aquesta forma, segons ha apuntat Camp, es va preferir no ajornar més un projecte que es considera clau per donar més seguretat a la carretera, Faltaven aquestes dues amb les quals ara s’ha posat fil a l’agulla.

“Les permutes han de passar per peritatge judicial que ja hem rebut i estem analitzant. Properament ens reunirem amb els propietaris i a veure si ho podem tancar”, ha explicat Camp. En aquest sentit, s’ha mostrat confiat a poder tancar tot el procés a tot tardar el mes vinent. I ho ha fet davant les presses que li ha volgut ficar el conseller d’Objectiu Comú, Albert Torres, que ha lamentat que “la negociació estigui durant tant”.

Camp ha volgut advertir que el que s’acabi acordant “ha de ser amb sentit i legal”. I ha apuntat que, sense aquestes parcel·les, igualment s’ha pogut tirar endavant l’ampliació del 80% de la carretera. I dins d’aquest percentatge, hi ha “el tros més delicat”, el de la Creu dels Set Braços, “que s’ha pogut solucionar”.

SUPERÀVIT PRESSUPOSTARI AL JUNY

Durant la sessió de comú, també s’ha validat el tancament pressupostari del segon trimestre. Canillo arriba a mitjans d’any amb un superàvit de 4,324 milions d’euros, fruit d’ingressos per valor de 9,78 -xifra que encara no recull una de les partides més destacades, el cànon d’Ensisa que arribarà a finals d’any, i 5,76 en despeses. Pel que fa a l’endeutament, se situa en el 31% del límit (5,7 milions). Ara mateix, el comú té tresoreria per valor de 16 milions.

Camp també ha explicat que s’està avançant en l’estudi de càrrega de la parròquia. De moment, s’analitzen dades del cens, del cadastre o del consum d’aigua, a l’espera de demanar les que s’han de facilitar des del Govern o les parapúbliques. En tot cas, el cònsol entén que es podrà tancar el treball abans de finals d’any.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending