El comú de Sant Julià fa pinya per tirar endavant un cadastre imprescindible

Es crea una comissió integrada pels cònsols i per tots els consellers, inclosos els de l'oposició

Comentaris

Vista de Sant Julià de Lòria des del Solà.
Vista de Sant Julià de Lòria des del Solà. Altaveu

El comú de Sant Julià de Lòria ha posat en marxa la comissió del Cadastre que està integrada pels cònsols i per tots els consellers, inclosos els de la minoria de Desperta Laurèdia. També en formen part un tècnic de la corporació i l'UTE SJL que és l'encarregada dels treballs de camp per a l’obtenció de dades i formació de la cartografia cadastral del comú en fase 1. L’import total previst per a aquests treballs és de 724.170,72 euros i preveu un termini d’execució de dos anys.

La constitució de la comissió és un pas més per posar fil a l'agulla en un tema que s'arrossega des de fa anys. De fet, el comú ja va aprovar el 2007 el reglament d'obtenció de dades per a la formació del cadastre. A la campanya electoral del 2015 Laurèdia en Comú, que seria la força guanyadora, anunciava que calia millorar la gestió i com a exemple de les deficiències dels darrers quatre anys parlava del cadastre.

Segons Julià Call, que seria el cònsol menor, no estava actualitzat. Per tant, entre els objectius de la formació hi havia tenir-lo al dia. Tot i que el cost per actualitzar-lo oscil·lava, segons la formació. entre mig milió i tres milions d'euros, Laurèdia en Comú va assegurar que era una despesa necessària per gestionar com calia el pla d'urbanisme. Es va posar un conseller a plena dedicació per poder avançar en la tasca.

Una normativa del Govern de l'any 2013 obliga a tenir-lo actualitzat. En el cas de la parròquia laurediana el cadastre és fonamental per buscar solucions per legalitzar les urbanitzacions existents. L'actual comú està decidit a tirar-ho endavant i per aquest motiu es va crear la conselleria d'Urbanisme i Cadastre amb Carles Pereira al capdavant.

 

Comentaris

Trending