Cada comú decidirà quina retallada salarial aplica als seus càrrecs electes

La proposta de pactar una mesura unificada no qualla perquè s’argumenta que els sous són diferents a cada corporació i un percentatge conjunt no afectaria igual a tots els polítics

Un instant de la reunió de cònsols celebrada a Encamp.
Un instant de la reunió de cònsols celebrada a Encamp. COMÚ D'ENCAMP

Els càrrecs electes als comuns, cònsols i consellers, es baixaran el salari, però la mesura no s’aplicarà de forma conjunta entre totes les corporacions. En la reunió de mandataris parroquials s’ha acabat convenint que cada corporació adopti la retallada que consideri convenient. L’argument que s’ha donat és que les graelles de sou són diferents segons cada administració.

El tema s’ha posat sobre la taula durant la reunió de cònsols. De fet, des d’Escaldes ja es va avançar que es proposaria adoptar conjuntament una mesura unitària. La idea, però, no ha quallat. Hi haurà retallada a tots set comuns, sí, però cadascú decidirà en quines condicions.

“HI ha hagut debat intern. Tots estem en la mateixa posició. Tots tenim clar que cal fer-ho. Ara, cadascú ha de decidir el que consideri oportú”, ha explicat la cònsol major d’Encamp, Laura Mas. Per tant, “en el seu moment ja es decidirà que es fa”.

Per la seva banda, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, ha recordat que els comuns han de tenir llibertat de gestió. I això inclou la graella salarial dels càrrecs electes. Per tant, “cadascú farà el percentatge que vulgui”.

Tots dos han recordat que no tots els cònsols i consellers cobren el mateix. Per tant, defensen, una mesura unitària podria tenir afectacions diferents segons cada parròquia.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending