El bus a demanda d’Encamp fa 850 viatges durant el primer mes de prova

Gent gran, joves i persones que utilitzen les línies regulars nacionals, els principals usuaris del servei amb un 50% de bitllets senzills i l'altra meitat a 'partir d'abonaments

El bus a la demanda d'Encamp en una de les seves parades a Hort de Godí.
El bus a la demanda d'Encamp en una de les seves parades a Hort de Godí.

Fins a 850 viatges ha realitzat el bus a demanda d'Encamp en el poc més del mes que porta en funcionament. Unes dades que pel comú són "satisfactòries", mentre que resten a l'espera de veure quin us té en les diferents temporades per tal de poder fer els ajustos necessaris de cara a l'adjudicació definitiva que es preveu que es faci a partir del febrer de l'any vinent.

El Comú d’Encamp es mostra “satisfet” de l’acollida que està tenint el bus a demanda de la parròquia, com a mínim en el primer mes i escaig des que es va posar en marxa, el passat 21 de marc. “Hem superat els 800 viatges”, ha assegurat el conseller d'Infraestructures i Manteniment encampadà, Xavier Fernández, que ha concretat en 850 els trajectes ja efectuats per aquest servei. “No ens sorprèn la bona acceptació. A altres parròquies ho ha tingut i res ens feia pensar que a Encamp fos diferent”, ha puntualitzat. 

Fernández, però, ha destacat l’increment que ha experimentat en els darrers dies. En aquest sentit, ha assenyalat que “els deu dies de març es van fer 13,55 viatges per dia de mitjana; a l’abril, 20,47, mentre en els primers dies de maig ha pujat fins als 29”. Pel conseller això denota que “cada vegada la gent el coneix més el que és el bus a demanda i el seu funcionament, fent la gent l’utilitzin més amb uns números satisfactoris”.

El bus a la demanda d'Encamp en una de les seves parades a Hort de Godí.

Relacionat

Encamp posa en funcionament la prova pilot del bus a la demanda

Sobre la modalitat, el conseller ha indicat que estan “en un 50%, entre els bitllets senzill, és a dir, aquells trajectes que es compren directament en el bus a un preu d’1 euro, i els abonaments”. De fet, ha concretat que dels 850 viatges, 412 ha estat senzills i la resta provinents d’abonaments. Gent gran, estudiants i persones que utilitzen les línies regulars nacionals que “el fan servir d’enllaç”.

Precisament, ara estan a l’expectativa de com funciona el servei en les diferents estacions i “quina necessitat hi ha en cada moment”. Pel comú, la gran importància rau a conèixer com s’utilitza en cada temporada per  tal que, quan s’hagi de fer l’adjudicació definitiva, es realitzi amb els ajustos que considerin. El que si estan analitzant són totes aquelles queixes i suggeriment que els hi arriben sobre el servei, però sense “fer modificacions fins a la finalització de la prova pilot”. Entre elles hi hauria el d’ajustar l’horari sobretot al matí, que és de 7.30 a 9.30 hores, i que “no acaba d’encaixar per la gent gran”. En línies generals, però, satisfacció per com s’està iniciant el bus a demanda a la parròquia encampadana.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending