El bitllet senzill del bus a demanda d’Encamp costarà un euro

La prova pilot, que suposarà pel comú una inversió propera als 62.000 euros, serà d’un any a partir de mitjans de març i també inclourà abonaments de deu fins a cent trajectes amb descompte, que també s’aplicarà als usuaris dels carnets de transport nacional

Un bus de Novatel, l'empresa adjudicatària del servei.
Un bus de Novatel, l'empresa adjudicatària del servei.

El comú d’Encamp pagarà prop de 62.000 euros per la prova pilot del servei de bus a demanda que ha de donar servei al poble. La previsió de la corporació és que aquest intent per comprovar si té prou usuari comenci a mitjans de març i s’allargui un any. L’objectiu és que es millori la connexió de nuclis allunyats del centre, com ara els Cortals o Vila. Novatel ha estat l’empresa guanyadora de l’adjudicació. El bitllet senzill costarà un euro i haurà abonaments amb descomptes.

El concurs es va impulsar a finals d’any amb l’objectiu que el servei es posés en marxa a mitjans de febrer. La idea és un bus a demanda, similar al que ja s’ha implantat a Escaldes-Engordany o Canillo. De fet, la denominació, L’Uclic, és la mateixa que a aquesta darrera parròquia.

La carretera dels Cortals, a Encamp

Relacionat

Encamp també s’apunta al bus a demanda

D’aquesta forma, es recupera un servei de transport públic intern que fa anys que es va eliminar. En aquest cas, però, d’una forma diferent. Serà l’usuari qui faci la petició a través d’una aplicació o d’un número de telèfon i quan el necessiti, dins d’una franja de vuit hores diàries (de 7.30 a 9.30, de 13 a 15 i de 17 a 21 els laborables i de 10 a 13 i de 16 a 21 els festius.

Així s’entén que es pot donar aquest servei als habitants d’Encamp. Especialment a aquells que resideixen a zones més apartades com és el cas de Vila, les Bons, Bartra i Valira Nova o els Cortals, fins a les Pardines. Hi haurà fins a 50 parades repartides per tot el poble. La idea inicial era que el bus es posés en marxa el passat dilluns, però tot el procés s’ha acabat endarrerint. Fonts comunals han indicat que serà a mitjans de març quan estigui disponible.

De moment, ja s’ha fet l’adjudicació a Novatel. Serà aquesta l’empresa que durant 321 dies a partir de la jornada d’entrada en funcionament s’encarregui del servei. S’ha calculat un preu de 24 euros per hora. Això suposa en total 61.632 fins a inicis de l’any vinent.

El conseller de Manteniment i Infraestructures del comú encampadà, Xavi Fernández, ha deixat clar que la prova pilot no és pas per decidir si es fa o no el servei. La voluntat és continuar un cop acabi, però es vol tenir “un any i quatre estacions” per veure “com fluctua” l’ús i acaba d’afinar-lo un cop sigui definitiu.

El servei serà de pagament. Durant la prova pilot, el viatge senzill costarà un euro. Ara bé, el comú oferirà abonaments multitrajecte amb descompte. Així, el de deu bitllets costarà vuit euros. El de 20, 15. I així fins al descens, que suposarà un cost unitari de 50 cèntims. A banda, els menors d’11 anys i els majors de 65 amb tarja magna no pagaran res i qui tingui un abonament de transport nacional tindrà una reducció en la tarifa del 50%.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending