Benedicció de vehicles arreu del país en honor a Sant Cristòfol

El rector de Sant Julià, una de les parròquies que ja du a terme l’acte fa una crida a “la pacificació en la conducció; no tant de cabreig en conduir i tenir sempre una actitud més positiva”

Comentaris

Benedicció a Sant Julià l'any passat.
Benedicció a Sant Julià l'any passat. Bru Noya

Sant Julià de Lòria és una de les parròquies que ja ha posat en marxa la benedicció de vehicles en honor a Sant Cristòfol, que se celebra aquesta jornada de dissabte -sempre el 10 de juliol- i que és el patró dels conductors. La benedicció es du a terme, amb més o menys intensitat, a pràcticament totes les parròquies, tot i que en el cas de Canillo, per exemple, ja es va dur a terme aquest divendres.

En ser un acte a l’aire lliure i els conductors -i eventuals acompanyants- no haver de sortir de dins del vehicle, l’acte no comporta gaire dificultats en matèria de seguretat i prevenció de la propagació del virus. D’aquí que no hi hagi gaire problemes perquè la benedicció, si escau, es dugui a terme. Sant Julià, per exemple, beneeix els vehicles un parell d’hores, des de les 11 del matí a la 1 del migdia al peu de l’església parroquial.

Un moment de la benedicció a la plaça Carlemany.

Relacionat

Canillo beneeix els vehicles per ‘protegir-los’ d’accidents

El rector lauredià, mossèn Pepe Chisvert, ha recordat que sant Cristòfol és el patró dels conductors, i que la benedicció és un acte tradicional que es du a terme des de fa dècades i dècades, pràcticament “des que hi ha vehicles amb conductor”. Chisvert ha recordat que una jornada com la d’avui és, “sobretot, un dia per pensar i reflexionar sobre la nostra responsabilitat en la conducció”.

El mossèn lauredià també ha explicat que “s’ha de destacar la crida a la responsabilitat i des de la fe cristiana a ser bons conductors, honrats ciutadans. I això sempre ens ajuda a portar aquesta pacificació, també, en el món de la conducció. No tant de cabreig en conduir i tenir sempre una actitud més positiva, responsable i complir la normativa que ens demanen els codis”.

Comentaris

Trending