Els arquitectes Ginjaume i Veciana s’encarregaran de dissenyar els pisos tutelats de Sant Julià

La proposta presentada pel despatx Altura ha guanyat el concurs d’idees convocat pel comú i ara haurà de redactar el projecte executiu, per a una proposta que no hauria de superar els 8 milions d’euros

Zona on hauria d'anar l'edifici de pisos.
Zona on hauria d'anar l'edifici de pisos. B. N.

Els arquitectes Lluís Ginjaume i Gerard Veciana, a través del despatx Altura, seran els encarregats de dissenyar els pisos tutelats per a gent de més de 65 anys amb un nivell notable d’autonomia que promou el comú de Sant Julià amb col·laboració i suport econòmic del sector privat. La proposta presentada per Altura s’ha imposat en el concurs d’idees convocat per la corporació laurediana i ara haurà de redactar el projecte executiu.

La idea plantejada per Altura, els detalls de la qual no han transcendit encara, hauria superat amb escreix la resta de propostes que han arribat al final del procés. Es van seleccionar vuit aspirants i una va quedar fora de la selecció definitiva per raons burocràtiques, segons que han explicat fonts coneixedores del procés. La proposta de Veciana i Ginjaume hauria aconseguit una puntuació molt més elevada que la resta per aspectes com els terminis d’execució, la funcionalitat, l’import o les solucions tècniques que es donen als reptes plantejats.

La proposta vencedora hauria aconseguit una puntuació molt més elevada que la resta per aspectes com els terminis d’execució, la funcionalitat, l’import o les solucions tècniques que es donen als reptes plantejats

En canvi, segons els consultats, des del punt de vista estètic el projecte presentat per Altura no era el que més suports va obtenir del jurat que ha valorat les propostes rebudes. El resultat del concurs rebrà l’aval de la junta de govern del comú lauredià, que té l’ambiciós repte d’intentar posar la primera pedra del futur equipament en un terreny cedit per la marmessoria Climent Riera situat a l’entrada de Sant Julià, prop del nucli urbà, en concret on es troba ara Rodi Motors, abans no s’acabi el mandat, encara que el termini, segons les fonts, és “molt ambiciós”.

Segons que es va informar al seu dia, l’emplaçament on s’han de construir els pisos, més de mig centenar segur, es tracta d’una superfície de 1.000 metres quadrats que permetrà edificar 7.000 metres quadrats de pisos tutelats. El comú va fixar un cost màxim de 8 milions d’euros que és a la qual han arribat pràcticament totes les propostes presentades. Hores d’ara la corporació laurediana, gràcies al suport privat, disposaria de la meitat del cost del projecte. Reig Fundació hi aportaria tres milions d’euros; els marmessors de Maria Duró, dos milions; i la Creu Roja Andorrana, 300.000 euros a més de fer-se càrrec de la gestió sanitària dels usuaris del recurs. La Fundació Bomosa serà l’encarregada de la gestió empresarial.

Comentaris

Trending