Aparcaments holandesos per a les bicicletes massanenques

El comú instal·larà al centre de la parròquia, a Arinsal i a l’Aldosa una desena de dispositius d’última generació perquè es puguin estacionar tot tipus de vehicles de dues rodes i no s’hagin de deixar de qualsevol manera

Usuari d'un dels nous punts d'aparcament de bicicletes.
Usuari d'un dels nous punts d'aparcament de bicicletes. COMÚ DE LA MASSANA

El comú de la Massana instal·larà properament en deu punts diferents de la parròquia -un a l’Aldosa, dos a Arinsal i la resta al nucli urbà central- dispositius ‘clic’ provinents d’Holanda perquè s’hi puguin aparcar bicicletes i així que no els propietaris dels vehicles de dues rodes no els hagin de deixar de qualsevol manera en qualsevol indret, com en certa manera passa ara. La corporació hi invertirà uns 14.000 euros.

El conseller de Turisme, Josep Maria Garrallà, ha explicat que el sistema triat, després de buscar per arreu, “no és que sigui revolucionari però sí que és polivalent”, ja que serveix per a qualsevol tipus de bicicleta i és un dispositiu molt resistent a les inclemències meteorològiques i, per tant, no es farà tan malbé com els fixadors tradicionals. Els ‘clics’ disposen d’un sistema antirobatori, “cosa que també és interessant”, i en el 80% dels casos tindran punts de connexió per a e-bikes.

Garrallà ha explicat que “donarem un bon servei” a més que s’endreçarà una mica millor la parròquia de bicicletes. El conseller hi ha afegit que la majoria de nous dispositius que s’instal·lin estaran situats a l’eix principal, “en llocs estratègics”, i permetran als seus propietaris d’estacionar-les i que puguin anar a fer les compres o els tràmits escaients i, després, retornar als seus respectius domicilis o punts d’origen.

EFICIÈNCIA HIDRÀULICA I TRÀMITS

La sessió de consell de comú d’aquest dilluns també ha servir per oficialitzar l’adjudicació dels treballs de millora de l’eficiència hidràulica. Finalment, la inversió a fer serà lleugerament inferior a la prevista. El projecte, distribuït en diverses fases i que inclou tasques diferents com ha recordat la cònsol menor, Eva Sansa (des de sectoritzar la xarxa a buscar fuites passant per instal·lar vàlvules reductores de la pressió, instaurar la telegestió o fer un aixecament topogràfic dels ramals), s’ha encomanat a l’UTE formada per Aquarum, TP Unitas i Global Omnium per 1.328.600 euros.

També s’ha aprovat un suplement de crèdit de 140.000 euros en relació amb les obres d’adequació d’un espai a la planta baixa del comú que acollirà el servei de Tràmits, que farà que es puguin traslladar les dependències actualment ubicades en una primera planta. El canvi de lloc farà més accessible el servei. El complement creditici és necessari per poder afrontar la despesa que demanda l’actuació. I que es distribueix essencialment en tres grans parts.

Així, la part arquitectònica, que assumirà Construccions Neu, tindrà un cost de 281.129,36 euros i un termini d’execució de cinc mesos. De les instal·lacions se’n farà càrrec Tècnics d’Instal·lacions per un import de 148.479,50 euros i un termini de realització de tres mesos. I, finalment, Gil Mobiliari subministrarà el material moble per un valor de 51.145,15. Té dos mesos per entregar tot allò que se li ha encarregat.

Etiquetes

Comentaris

Trending