L’aparcament davant de l’església d’Escaldes tindrà sis plantes subterrànies

Sobre el pàrquing es crearà una plaça pública que comptarà amb zones amb vegetació i els locals tècnics de FEDA i d’Andorra Telecom

L'espai on s'ubicarà l'aparcament davant de l'església d'Escaldes.
L'espai on s'ubicarà l'aparcament davant de l'església d'Escaldes. Pilar Candel

El comú d’Escaldes-Engordany ha tret a concurs la construcció del nou aparcament, que se situarà davant de l’església. Serà un pàrquing soterrani, i comptarà amb fins a sis plantes cap avall, que contindran cent places, entre elles algunes adaptades. A sobre es crearà una plaça pública que comptarà amb zones amb vegetació, així com els locals tècnics de FEDA i d’Andorra Telecom.

El nou aparcament d’Escaldes tindrà sis nivells soterranis. Al primer d’ells s’ubicarà la rampa d’accés, coberta per un porxo per evitar l’entrada d’aigua i neu. També els banys públics, que serviran per al pàrquing i per a la plaça, el local del vigilant, un magatzem, un espai per a vehicles del comú i tres places, una d’elles per a minusvàlids. A la -2 hi haurà 18 places, a més del nucli de comunicació vertical que es trobarà al límit de l’avinguda Carlemany. La resta de plantes contindran únicament llocs per aparcar, fins a sumar-ne cent.

L’aparcament tindrà un accés que s’ubicarà al costat de la mitgera de l’edifici del Museu Thyssen, l’antic Hotel Valira. Comptarà amb dos carrils en cada sentit de circulació. Per l’avinguda Carlemany hi haurà un tram pla on es situaran les barreres. Les rampes interiors dels diferents mitjos nivells tenen una pendent del 15% en trams rectes i una amplada d’uns 3,00 aproximadament. Pel que fa als vianants, podran entrar per dos nuclis verticals ubicats en dos extrems de la plaça. A més, hi haurà un per cada mig nivell, que disposarà d’escala i ascensor. Així mateix, les màquines expenedores de tiquets es col·locaran en els nuclis en la planta de la plaça.

Aquest espai, de fet, es preveu a nivell de l’avinguda Carlemany, on s’hi trobarà la rampa, els nuclis verticals i els locals tècnics de FEDA i Andorra Telecom. Hi haurà zones dures i amb vegetació. En aquest sentit, es crearan espais verds que estaran al mateix nivell que el paviment, i s’hi planteja plantar arbrat, així com col·locar-hi jardineres.

Etiquetes

Comentaris

Trending