L’antic hotel Casamanya queda a mans del Govern i del comú d’Ordino per mig segle

L’executiu situarà a l’edifici el ministeri de Medi Ambient i Agricultura i es farà càrrec de dues terceres parts de la depesa, la corporació assumirà la resta i col·locarà a l’immoble diversos serveis, com els relacionats amb la Reserva de la Biosfera

Les autoritats que han signat la cessió amb l'antic hotel al fons.
Les autoritats que han signat la cessió amb l'antic hotel al fons. Ester Pons

El comú d'Ordino i el Govern podran disposar de l'antic hotel Casamanya almenys durant cinquanta anys. Aquest matí s'ha fet oficial la signatura de la cessió de l'immoble per part del quart d'Ordino a cost zero. El màxim responsable de l'executiu, Xavier Espot; el cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés; i la llevadora del quart, Mònica Coste, han estat algunes de les autoritats que han presidit l'acte institucional.

 

L'executiu situarà a l'edifici el ministeri de Medi Ambient i Agricultura i es farà càrrec de dues terceres parts de la depesa, la corporació assumirà la resta i col·locarà a l'immoble diversos serveis, com els relacionats amb la Reserva de la Biosfera. També hi establirà el departament de Medi Ambient i Agricultura, l'equivalent comunal als serveis governamentals. També el quart disposarà d'algunes dependències. En aquest cas, les despeses seran costejades a parts iguals pel comú i el Govern. Les obres de rehabilitació tindran un cost aproximat de 5 milions d'euros.

Amb aquesta signatura ja no hi ha marxa enrere, el projecte serà una realitat segons les previsions el 2025. D'aquesta manera el Comú, i també el Govern, tanquen la carpeta d'un afer que s'arrossegava des de feia més de 20 anys que era donar-li utilitat a un bé patrimonial, en aquest cas propietat del Quart d'Ordino.

El cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés, fins i tot s'ha permès fer broma: "amb aquest acte gairebé podria deixar el càrrec perquè ja he complert la principal part del programa amb el qual em vaig presentar". Aquestes declaracions les ha fet dins l'era de Casa Rossell, lloc que s'ha triat per oficialitzar la signatura de la cessió de l'Hotel Casamanya, i precisament l'espineta que encara té clavada el cònsol és trobar-li un ús a aquest espai.

En tot cas, les tres parts implicades en aquesta nova empresa han coincidit que l'acord beneficia a totes les parts. El Govern rehabilita i torna a la vida un bé patrimonial, el Comú guanya espai i acollirà una seu ministerial que revitalitzarà la parròquia, i el Quart veurà com la seva propietat es revalora.

 

Comentaris

Trending