Andorra la Vella vol potenciar turísticament la zona del bosc negre

La presència des de fa tres anys de la figura del Tamarro Andy es vol complementar amb un “camí experencial” que tindrà un cost d’uns 30.000 euros i que ha d’estar enllestit aquest mateix estiu

El camí es farà a prop del tamarro d'Andorra la Vella.
El camí es farà a prop del tamarro d'Andorra la Vella.

El comú d’Andorra la Vella valora positivament el funcionament que, els darrers anys, ha tingut l’activitat de recerca de la figura de Tamarro de la parròquia. Es considera que l’estàtua, instal·lada ara fa uns anys per Andorra Turisme en el marc d’una iniciativa conjunta amb la resta del país. Ara es vol donar un nou pas amb un segon atractiu que hauria d’estar disponible aquest mateix estiu. Es crearà un “camí experencial” a la zona del bosc negre, també dirigit especialment al públic familiar.

Els tamarros han complert ara fa unes setmanes els tres anys de vida. Es van instal·lar entre la tardor del 2019 i la primavera del 2020, en una iniciativa que pretenia fomentar un turisme familiar. D’aquesta forma, es reptava als visitants -i també als residents- a buscar les set figures instal·lades a punts emblemàtics de cada parròquia.

A Andorra la Vella, la zona escollida va ser el bosc negre. Des de llavors, allà es troba Andy, el tamarro de la capital. I la seva presència ha tingut, indiquen fonts del comú d’Andorra la Vella, “una bona acollida” i es considera interessant ampliar el projecte, amb “una oferta complementària per a les famílies”.

La intenció és crear un “camí experencial”. Per fer-ho, s’ha buscat de forma directa els creadors de l’itinerari dels Tamarros: Reunió de Papaia, l’empresa de disseny liderada per Pere Moles. Serà la que s’encarregui de dissenyar, desenvolupar, produir i muntar el projecte. El cost s’estima en 30.305 euros.

La voluntat és que aquest camí sigui una realitat en poc temps. De fet, les fonts comunals consultades asseguren que s’ha de posaren marxa aquest mateix estiu.

Comentaris

Trending