Andorra la Vella tindrà un nou ascensor entre Prada Motxilla i l’avinguda Santa Coloma

El consell de comú, a més, ha aprovat un suplement de crèdit de 342.000 euros per a l’elevador de Ciutat de Valls, que ja té les obres en marxa

Sessió de consell de comú d'Andorra la Vella de novembre.
Sessió de consell de comú d'Andorra la Vella de novembre.

Andorra la Vella comptarà, pròximament, amb un nou ascensor per facilitar el moviment entre les parts amb més desnivell de la parròquia. Segons ha explicat la cònsol major, Conxita Marsol, es té previst posar un elevador entre el carrer Prada Motxilla i l’avinguda Santa Coloma. A més, el consell de comú ha aprovat un suplement de crèdit de 342.000 euros per a les obres de la instal·lació que connecta l’avinguda Príncep Benlloch amb Ciutat de Valls.

Tot i que la data és indeterminada, Marsol ha assegurat que es té un acord per a instal·lar un nou ascensor que connecti el carrer Prada Motxilla amb l’avinguda Santa Coloma. D’aquesta manera, s’acabaria de completar la connexió entre diverses zones que tenen una diferència d’alçada bastant pronunciada. Aquest elevador, segons s’ha explicat, donaria directament al que ja s’està instal·lant actualment des de l’avinguda Príncep Benlloch fins a Ciutat de Valls.

Aquest projecte es portarà a terme per part d’un particular, que serà qui finançarà les obres per crear l’ascensor, “però serà d’accés públic” ha assegurat Marsol. Se situarà en una construcció que serà d’àmbit privat, que contindrà habitatges i, a més, places d’aparcament dintre del mateix edifici “algunes de les quals es posaran a disposició dels veïns de la zona”. Per tant, s’aconseguirà millorar la problemàtica dels pàrquings i, a més, millorar el desplaçament en uns carrers on “l’orografia és complicada”. L’elevador trigarà encara a estar disponible, presumiblement entre dos i tres anys, “però el conveni ja el tenim signat”, ha afirmat Marsol.

D’altra banda, el comú destinarà 342.000 euros més per poder portar endavant les obres d’aquest ascensor, que s’ubica en un terreny que es té en lloguer per 15 anys. Aquest pressupost es redirigirà d’altres partides que no s’han amortitzat, com la compra d’un elevador per al cementiri del Cedre, o millores al Casal Calones, entre d’altres. Les obres de l’elevador ja estan iniciades, i la cònsol major ha fet una estimació d’uns quatre mesos fins que estigui disponible, aproximadament a l’abril.

“Comunicar la parròquia és important, però s’ha de ser molt cautelosos i curosos quan es fan inversions i s’està condicionat per un lloguer”

L’oposició, però, ha mostrat la seva preocupació per una de les clàusules del contracte que es té per la parcel·la on se situarà l’ascensor. Principalment, per aquella que especifica una possible rescissió. La consellera Dolors Carmona ha explicat que “comunicar la parròquia és important, però s’ha de ser molt cautelosos i curosos quan es fan inversions i s’està condicionat per un lloguer”. La cònsol ha volgut tranquil·litzar la minoria afirmant que “tenim totes les eines perquè això no passi”.

En aquesta sessió de consell de comú també s’ha aprovat un crèdit extraordinari que fa referència a l’adquisició d’una escultura de l’artista Judith Gaset, que s’emplaçarà al Parc Central, per 19.000 euros. Marsol ha explicat que la zona de la capital es convertirà “en un complement del centre d’art, serà una sala a l’aire lliure”. També s’han confirmat dos suplements de crèdit més que són: 138.000 euros per al projecte i reforma del carrer Verge del Remei; 69.000 euros per a l’equipament esportiu a Santa Coloma guanyador dels pressupostos participatius.

D’altra banda, també s’ha informat de l’execució pressupostària del tercer trimestre de l’any. A finals de setembre s’havien liquidat el 55,79% de les despeses i el 58,62% dels ingressos, per la qual cosa hi havia un resultat de superàvit d’1,7 milions d’euros. L’endeutament s’ha situat en 24 milions, que correspon al 52,3% del màxim permès per llei.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending