Andorra la Vella torna la taxa de radicació i higiene als negocis tocats per la manca de turisme

El comú preveu ingressar l’import proporcional als mesos de novembre i desembre a 1.112 establiments, en una mesura que suposarà un cost proper als 300.000 euros

Marsol i Astrié amb un logotip gegant de la nova imatge corporativa d'Andorra la Vella.
Marsol i Astrié amb un logotip gegant de la nova imatge corporativa d'Andorra la Vella.

Fins a 1.112 negocis es beneficiaran del retorn de la part dels mesos de novembre i desembre de la taxa de radicació i la d’higiene cobrada pel comú d’Andorra la Vella. La mesura, que vol ajudar les empreses afectades per les restriccions adoptades als països veïns per frenar l’expansió del coronavirus, suposarà per al comú, que vol ser “generós”, un cost d’uns 300.000 euros. Així ho ha anunciat la cònsol major, Conxita Marsol, en l’acte que ha servit per presentar la nova imatge corporativa de la parròquia i la campanya ‘Mirem endavant’.

La mandatària ha explicat que el retorn es farà “de forma automàtica” a tots els negocis que entren dins dels criteris determinats pels tècnics de la corporació, tot indicant que el llistat s’ha elaborat amb “la voluntat d’obrir-ho al màxim de comerços i establiments”. A més, ha afirmat que “si algun sector considera que les restriccions l’han perjudicat i no se li fa l’exoneració, ho pot demanar i estem oberts a analitzar-ho”.

Marsol ha volgut destacar que “és una mostra més que estem al costat dels ciutadans i dels seus negocis”. El retorn de la part proporcional de totes dues taxes suposarà per a les arques comunals d’uns 300.000 euros, que se sumen al cost d’altres ajudes impulsades des de l’esclat, el març de l’any passat, de la pandèmia. En total, un milió d’euros. A més, la cònsol té clar que, si cal, la mesura tindrà continuïtat. “Tenim mesos per davant per analitzar la situació i veure què passarà però la idea és continuar amb la mateixa línia: col·laborar i estar al seu costat”, ha indicat.

Nova imatge corporativa

L’anunci ha coincidit amb la presentació de la nova imatge corporativa de la parròquia i la campanya ‘Mirem endavant’ que es començarà a difondre de seguida vies xarxes socials. “És un crit per dir que estem aquí i treballant”, ha comentat Marsol, que considera “positiu” el fet “d’apel·lar al sentit d’unió i força per tirar endavant entre tots”. A la vegada, es vol passar “un missatge d’esperança” que consisteix en “que superarem la pandèmia i tornarem a ser un país atractiu”.

El nou logotip, segons ha explicat el cònsol menor, David Astrié, s’ha inspirat en l’A i la V d’Andorra la Vella per convertir-les “és un símbol que vol captar l’essència d’una parròquia dinàmica, amable i sostenible” i, també, “per a les persones”. Ara, s’anirà promocionant, entre altres, als diferents vehicles del parc comunals. El cost de tot el procés  ascendeix a uns 18.600 euros.

Comentaris (1)

Trending