Andorra la Vella tanca amb un concert de primera una festa major com les d’abans (de la pandèmia)

(AMB VÍDEO) L’espectacle que porten aquest estiu a diferents ciutats els veterans Ariel Rot i Kiko Veneno, amb la participació en alguns temes de Muchachito Bombo Infierno, que van completar la nit, fa gaudir de valent la plaça Guillemó

Un moment de coincidència a l'escenari de Rot, Muchachito i Kiko Veneno.
Un moment de coincidència a l'escenari de Rot, Muchachito i Kiko Veneno. Toni Solanelles

No va ser el ple a vessar d’Oques Grasses i Ptazeta. De fet, era una nit de dilluns. Però el concert que van protagonitzar Ariel Rot i Kiko Veneno, amb la col·laboració en alguns temes de Muchachito Bombo Infierno, que van acabar tancant la vetllada, va servir per posar un brillant punt i final a la festa major d’Andorra la Vella. Una festa com les d’abans. Com les d’abans de la pandèmia, volem dir. La capital ha celebrat una festa de nivell, amb una elevada participació i, pràcticament, sense cap incidència remarcable.

De fet, i amb el permís d’algun acte d’Escaldes i de l’ambient de ple, també, a Sant Julià, on enguany a nivell de cartell i programació s’ha punxat de forma notable, Andorra la Vella s’ha erigit aquest estiu en la capital, també, d’unes festes majors que parroquialment passen ara el relleu a Encamp. Musicalment, amb les vetllades protagonitzades per Roba Estesa, Oques Grasses i Ptazeta, que van reunir unes 5.000 persones, o els Rot, Veneno i companyia, amb el ball i la marxa de La Principal de la Bisbal la nit de diumenge com a quarta pota, Andorra la Vella ha atret qualitat variada i ha mobilitzat a gent diversa.

WhatsApp Image 2022 08 09 at 9.08.33 AM
Un moment de l'actuació del resident Joan Pau Cumellas, en 'diàleg' amb Ariel Rot.

I tot plegat s’ha completat amb altres actes que també han reunit el seu públic i que han sumat espectadors a centenars en una celebració que enguany tenia l’esbart dansaire i el seu quarantè aniversari de protagonistes. Des de l’exhibició castellera de dissabte a les funcions de circ-teatre que durant tres dies han portat a la plaça del Poble ‘clowns’ o similars de primer nivell. Que si el Ball del Contrapàs o les sardanes. I la pluja que també va fer la guitza a algunes activitats programades.

I el ‘país musical’ d’Ariel Rot i Kiko Veneno. I el seus himnes a l’estil de ‘Salta’ dels Tequila, del qual l’argentí va ser una de les seves ànimes, o el ‘Volando voy’. I a més, més enllà de la contribució dels Muchachito que van tancar del tot amb la seva rumba pop, la participació d’alt de l’escenari d’un harmonicista -és a dir un virtuós de l’harmònica- amb residència al Principat, el català Joan Pau Cumellas. Els moments on tots els músics van pujar plegats d’alt l’escenari de la plaça de les Arcades i van deixar anar les seves tensions van ser, realment, dignes d’un concert estel·lar.

Comentaris (1)

Trending