Andorra la Vella recupera els concerts gratuïts per la festa major

L'esbart dansaire de la capital tindrà protagonisme en la programació amb la celebració del 40è aniversari de l'entitat amb una programació que inclou activitats tradicionals i de noves

Marsol i Canturri en la presentació dels actes de la festa major.
Marsol i Canturri en la presentació dels actes de la festa major.

El Comú d'Andorra la Vella recupera la gratuïtat de totes les actuacions musicals. En aquesta ocasió, Oques Grasses serà un dels caps de cartells que actuaran a la plaça Guillemó. Una barreja d'activitats tradicionals i novetats per a tots els públics on el 40è aniversari de l'esbart dansaire de la capital tindrà un paper destacat. 

Tot gratuït, inclús els diferents concerts, i activitats “per a totes les edats” i amb un aire molt “més popular”. Així ho han assegurat aquest matí la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el conseller de cultura de la parròquia, Miquel Canturri, que han detallat el programa dels 4 dies -del 5 al 8 d’agost- de festa major a la parròquia.

Dins de tota la programació té un lloc destacat els 40 anys de l’Esbart dansaire de la capital que seran els encarregats de llegir el pregó i estrenaran vestuari al tradicional ball de Contrapàs. Unes propostes que es barregen de consolidades, com les sardanes amb la Principal de la Bisbal, i les novetats, com el cinema a la fresca a Ciutat de Valls.

La música, com no pot ser d’altra manera, també estarà present i, com han insistit des de la corporació, es recupera la gratuïtat. L’escenari estarà ubicat a la plaça Guillemó per on passaran Roba Estesa, Koers, Oques Grasses, i Ptazeta i Juako, Décadas Show Band o Muchachito Bombo Infierno, entre altres.

Pels infants s’han previst jocs tradicionals, circ, festa de l'aigua i de l'escuma que faran les delícies dels més petits de la casa. Tampoc faltaran les competicions esportives o els castells, on la colla Vella dels Xiquets de Valls seran els encarregats de mostrar aquesta tradició catalana.

Per aquest 2.022, la corporació ha previst una partida pressupostària de 200.000 euros. Una dada “similar” a anys anteriors, com ha confirmat Canturri.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending