Andorra la Vella manté almenys durant 20 anys les places de The Cloud

El comú ha aprovat aquest dijous el conveni relatiu al projecte de construcció de la nova seu social d'Andorra Telecom i altres equipaments d'interès públic

Comentaris

La sessió de comú d'Andorra la Vella ha aprovat el conveni amb Andorra Telecom.
La sessió de comú d'Andorra la Vella ha aprovat el conveni amb Andorra Telecom. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

El comú d'Andorra la Vella ha aprovat aquest dijous per uanimitat un conveni que permet a la corporació assegurar-se almenys durant 20 anys dos terrenys de 197 i 386 m2 a la plaça de The Cloud. La cònsol major, Conxita Marsol ha dit que "és un acord que ens satisfà i és una reactivació a la zona". Ha explicat que "era necessari conservar aquests espais oberts per a la qualitat de vida dels ciutadans i més, com s'ha demostrat, en aquests temps de pandèmia".

El conveni assegura aquests dos espais públics a la zona sense haver de permutar cap terreny. El comú, per la seva part, cedeix a Andorra Telecom l'ús d'un subsol d'un 500 m2 on s'ubicarà un espai públic d'exposicions tecnològic i digital. "És un concepte de sala d'exposicions que trenca amb el model tradicional", ha dit Marsol. Aquest espai arribarà als carrers de la Borda i Riberaygua i a l'avinguda Meritxell. Ha afegit que és un acord que "beneficia a les dues parts".

La cònsol ha subratllat que la construcció de l'edifici d'Andorra Telecom revitalitzarà la zona i "crearà un moviment que es beneficiós per a tots. Cal tenir en compte que per l'oficina d'Andorra Telecom passen unes 100.000 persones cada any, a banda dels empleats de l'empresa".

S'ha aprovat el nomenament de Jordi Sabata com a  coordinador de l'Institut de Música

Durant la sessió també s'ha aprovat el nomenament de Jordi Sabata com a  coordinador de l'Institut de Música. Un dels seus objectius és incrementar el nombre d'alumnes. Marsol, ha destacat que el perfil de Sabata reuneix àmpliament les característiques que es recercaven per estar al front de l’Institut de Música d’Andorra la Vella, l’organigrama del qual es va modificar el setembre passat per introduir la figura del coordinador per dirigir l’entitat i dotar-lo de més autonomia. La nova ordinació que regula el règim intern de l’Institut de Música contempla diverses demandes formulades pel col·lectiu de professors, com l’elecció per part del claustre del cap d’estudis, o el nomenament d’un coordinador.

L’Institut de Música, inaugurat el 1980, agrupa prop de 400 alumnes de diferents nivells i especialitats, 26 professors, i és el centre musical de referència d’Andorra. Entre els reptes del nou coordinador,, hi ha continuar impulsant l’ensenyament musical al país i avançar cap al reconeixement oficial per part del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior de l’oferta educativa de l’Institut de Música, un procés que s’està gestant des de fa uns anys i que ha de veure la llum en propers cursos.

D’altra banda, el consell de comú també ha aprovat, entre d’altres qüestions destacades, una transferència de crèdit de 620.000 euros per poder dur a terme les obres de construcció del Centre d’Art d’Andorra. El comú assumirà el projecte d’edificació de l’equipament, que gestionarà el Govern. El futur espai d’exposicions tindrà uns 350 metres quadrats i un sol espai diàfan i s’aixecarà a les dependències que fins fa uns mesos acollia el servei de Joventut d'Andorra la Vella i, anteriorment, la Casa Pairal.

-

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending