Andorra la Vella inverteix 300.000 euros en despatxos per a entitats a l’edifici de les Columnes

La previsió és que les obres s’allarguin uns deu mesos i s’espera que l’espai, que s’ha llogat, es pugui posar a disposició de les associacions a partir del setembre del 2023

Accés principal de l'edifici de les Columnes.
Accés principal de l'edifici de les Columnes.

El comú d’Andorra la Vella invertirà prop de 300.000 euros en adequar part de l’edifici de les Columnes, l’antiga seu de la Justícia, per convertir-lo en despatx que se cediran de forma gratuïta a les entitats que els necessiten. Les obres s’han encarregat ara i tenen un termini d’execució previst de deu mesos. Des del comú es calcula que serà a partir de setembre de l’any vinent quan es puguin posar en marxa els nous espais.

Bona part de l’edifici fa temps que està llogat pel Govern. Després del trasllat de tots els serveis judicials, l’immoble ha albergat el centre de formació d’adults i també les dependències de l’Oficina Covid. Quedava, però, un part no llogada i és aquesta la que ha acabat arrendant el comú de la capital.

La intenció és poder adaptar els espais per, tal com ja succeeix al centre cultural La Llacuna, crear despatxos que es puguin oferir a entitats de la parròquia que els requereixin. Segons fonts comunals, una de les que ja s’ha mostrat interessat és l’Associació contra el Càncer (Assandca). Per tenir-los disponibles, però, l’immoble ha de ser sotmès a una important reforma.

Aquesta ja s’ha encarregat. El comú ha adjudicat les obres a Pidasa Serveis, segons l’edicte ja publicat al BOPA. El cost serà de 296.878,96 euros. Un cop es comencin, l’empresa disposa d’un termini de deu mesos per completar els treballs.

Per tant, aquests s’allargaran durant tot el que resta d’any i bona part del vinent. De fet, fonts comunals apunten que la previsió és que els despatxos no estiguin disponibles fins al setembre del 2023. Llavors, es decidirà quines entitats se’n poden beneficiar.

Comentaris (5)

Trending