Andorra la Vella destinarà 1,1 milions d’euros a la primera fase de Prat de la Creu

La resta d’actors implicats, FEDA i Andorra Telecom, aportaran 1,7 milions i 35.000 euros, respectivament, per portar a terme les obres, que començaran al mes de juny

Un instant de la sessió de consell de comú d'Andorra la Vella.
Un instant de la sessió de consell de comú d'Andorra la Vella. Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

El comú d’Andorra la Vella ha adjudicat les obres de la primera fase del carrer Prat de la Creu. Com ja s’havia anunciat, hi formarien part tres actors, que són comú, FEDA i Andorra Telecom, i cadascú aportarà part econòmica en aquest projecte. D’una banda, la corporació destinarà 1,1 milions d’euros, FEDA 1,7 milions i Andorra Telecom 35.000 euros. La cònsol major, Conxita Marsol, ha anunciat que s’espera que les obres es puguin començar al mes de juny.

L’empresa adjudicatària per part del comú serà construccions Locub SA. La resta d’actors adjudicaran per la seva banda les empreses que duran a terme les tasques corresponents a la seva part, “si hi ha un imprevist, cadascú es farà càrrec”, ha apuntat Marsol. D’aquesta manera, el comú aportarà 1,1 milions d’euros, que són menys del que estava previst en un inici. Les tasques aniran des del carrer del Consell General fins al de la Roda, un total de 550 metres. El que es farà serà arranjar el sistema d’enllumenat públic, la recollida d’aigües pluvials i el paviment, “són unes obres que no afecten la circulació ni als carrils”. De fet, l’època de l’any ja s’ha escollit en aquest sentit, “és una època fluixa a Prat de la Creu”.

L’objectiu és poder començar les obres, a més tardar, a meitat del mes de juny. El termini per fer-les serà de set mesos, “tenim certa urgència per la cogeneració”. En aquest sentit, la cònsol ha assegurat que ha sobtat la decisió de FEDA d’arranjar la xarxa elèctrica de la zona, que estava previst al pressupost i que s’entenia que estava vella i que calia reparar-la. Malgrat això, la parapública s’ha fet enrere en la seva decisió, i ha reduït la quantia que aporta en 90.000 euros, que ja s’han tret del projecte. Així i tot, Marsol ha afirmat que “haurem de veure com evoluciona l’obra i potser ho haurem de fer”.

LA MANCA DE COMISSIONS ENCÉN EL DESACORD ENTRE MINORIA I MAJORIA

Durant la sessió del consell de comú celebrada aquest dijous, la minoria d’Andorra la Vella, en concret, el conseller Sergi González, ha posat sobre la taula una problemàtica que, ha assegurat, és repetitiva. Es tracta de la manca de comissions, que s’allarguen en el temps i mai no es celebren. En aquest sentit, González ha remarcat que la de Serveis Públics, que ha qualificat de “molt important”, fa 111 que no es convoca. Però, la supera la de Promoció Turística, que fa 114 que no es reuneix.

González ha al·legat que “han passat coses importants els darrers mesos”, i que aquesta manca de comunicació continua alentint la falta de transparència que sempre reclamen a la majoria. “Els traslladem la sol·licitud de què no ens menystinguin, si demanem coses és perquè volem entendre-les”, ha remarcat. A més, han afegit que no són únicament aquestes dues comissions, sinó que totes se celebren cada molt temps i de forma esporàdica. Com a resposta, Marsol únicament ha al·legat que “no són obligatòries, i si no hi ha temes importants no es tenen perquè convocar”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending