Andoflora torna amb més espai, estands i activitats

El comú de la Massana ha aconseguit, tot i les ampliacions i les mesures sanitàries, mantenir un pressupost similar al d’anys anteriors, que ronda els 30.000 euros

Guillem Forné, Montse Checa i Juli Barrero a la presentació d'Andoflora.
Guillem Forné, Montse Checa i Juli Barrero a la presentació d'Andoflora. Pilar Candel

La fira Andoflora torna després d’un any d’aturada degut a la pandèmia. En aquesta edició, ho fa amb un espai superior, ocupant més lloc a la plaça de les Fontetes, amb més estands i amb un gran ventall d’activitats. El comú de la Massana ha aconseguit, tot i aquestes ampliacions i els diferents elements necessaris per mantenir les mesures sanitàries, mantenir un pressupost de 30.000 euros, similar al de jornades anteriors i amb un marge de variació fins als 40.000 euros.

Guillem Forné, conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, ha explicat que s’ocuparà l’espai de la gespa a la plaça, fent que aquest sigui el primer any amb el nou format de la fira. Els dies 14, 15 i 16 de maig s’hi podran trobar fins a 25 estands i 30 propostes lúdiques que completaran el programa d’Andoflora. Entre elles, s’hi destaca la col·laboració de l’escola de música de les Valls del Nord, que ha preparat una acció de reciclatge per convertir materials en instruments viables. “La millor forma que els nens entenguin el reciclatge és que ho visualitzin en coses tangibles”, ha explicat Juli Barrero, director de l’escola.

 “L’aigua és font de vida, sinònim de salut i, ara mateix, té un significat simbòlic més important que mai”

Com a fil conductor de la Fira, Forné ha indicat que s’han basat en l’aigua, exposada també en els colors i la tècnica utilitzada al cartell. “L’aigua és font de vida, sinònim de salut i, ara mateix, té un significat simbòlic més important que mai”, ha expressat Forné. En aquest sentit, Barrero també ha explicat la seva emoció per poder fer un concert amb els més menuts de l’escola, “a Andoflora ens ajuntarem els nens, que són el futur, els que ara mateix estem bregant amb el present, i algunes grans figures de la música andorrana al llarg dels anys. Sense pretendre-ho, simularem el cicle de l’aigua mitjançant la cultura”.

Per poder mantenir la seguretat i evitar els contagis, s’ha preparat tot un protocol d’actuació per als dies de celebració de la fira. Montse Checa, directora de Cultura, ha indicat que hi haurà un recorregut, amb una zona d’accés i una de sortida. A més, tots els estands estaran separats amb 3 metres de distància. A l’escenari disponible a la plaça hi haurà diverses representacions i concerts, però sempre enfocades a servir com acompanyament i no com a punt de reunió dels visitants. A més, el comú ha contractat vigilància privada que controlarà l’aforament a l’entrada.

Guillem Forné i Montse Checa presentant Andoflora.
Guillem Forné i Montse Checa presentant Andoflora.

Per altra banda, Checa també ha fet referència a la participació de les escoles, que en les darreres edicions han col·laborat de forma presencial. Aquest any, a causa de la situació sanitària, s’ha optat per fer accions a les aules directament relacionades amb el fil conductor de la fira, l’aigua. Els treballs que portaran a terme s’exposaran al segon pis de l’edifici de les Fontetes.

Etiquetes

Comentaris

Trending