Ampliació de la carretera de Ransol per donar més seguretat als vianants

El comú de Canillo licita les obres que han de permetre crear una voravia per a les persones que, sobretot a l’hivern, fan caminant el trajecte entre el poble i la general 2

El tram de la carretera de Ransol on s'actuarà.
El tram de la carretera de Ransol on s'actuarà.

El comú de Canillo impulsarà una clara millora de la carretera secundària que dona accés a Ransol. Així, s’han licitat les obres per poder procedir a l’eixamplament del tram inicial de la via. D’aquesta forma, es podrà construir una voravia que doni més seguretat, especialment durant l’hivern quan són moltes les persones que fan a peu el tram entre el poble i la general 2.

En concret, s’actuarà sobre uns 400 metres de carretera, dels punts quilomètrics 0,1 al 0,5. El projecte ja està enllestit i, ara, toca trobar constructora que es faci càrrec dels treballs. Per això les obres s’han licitat i s’espera que es puguin adjudicar durant el mes de vinent. De fet, el termini per presentar ofertes acaba el dia 11.

Segons han explicat fonts de la corporació, fa ja dies que es van signar els acords amb els propietaris afectats per a la cessió de terrenys i que es va fer el projecte executiu. Bàsicament, s’ampliarà la via, però no pensant en el trànsit de cotxes sinó amb l’objectiu de crear una voravia entre la carretera general 2 i el poble.

Es tracta, de fet, d’una petició que molts veïns de Ransol han fet arribar al comú. I és que, actualment, la carretera també l’utilitzen molts vianants. I, en segons quins moments de l’any, especialment durant la temporada d’hivern, l’afluència arriba a ser important, amb el conseqüent risc que això implica. Ara, un cop estiguin enllestides les obres, es confia que la CS-260 guanyarà molta seguretat.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending