Alumnes de l’escola d’art d’Andorra la Vella aprenen a emular els mestres francesos

Els estudiants estan fent classes al Museu Thyssen amb l’objectiu de copiar les obres exposades en la mostra ‘Made in Paris’

Els alumnes treballant al museu.
Els alumnes treballant al museu. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

El taller de pintura de l’Escola d’art del comú d’Andorra la Vella i el museu Carmen Thyssen han engegat una altra col·laboració. Així, durant uns dies, els alumnes es traslladaran a la pinacoteca. Allà, i aprofitant l’exposició ‘Made in Paris: la generació de Matisse, Lagar i Foujita’, podran analitzar l’art d’aquests pintors i intentar reproduir-lo.

La iniciativa va començar ara fa unes setmanes i s’allargarà fins a inicis del mes vinent. El museu es converteix també en una aula de pintura, durant la qual els alumnes poden fer un estudi en profunditat d’una de les obres. El repte es intentar emular-la, seguint la pinzellada i la paleta cromàtica. L’aprenentatge de copistes, guiats per la professora de pintura de l’Escola d’art Helena Guàrdia, es du a terme al llarg de 5 sessions.

Les dues institucions valoren de manera molt positiva l’experiència, que se suma a les anteriors col·laboracions com el projecte artístic ‘Reinterpretant a Tappert’ i l’exposició dels alumnes al vestíbul del museu ‘Paisatge en risc’.

Comentaris

Trending