Alerta veïnal pel risc que provoca una fuita d’aigua a Canillo

El líquid, que surt prop de la zona de l’antic comú, acaba arribant fins a gairebé el Palau de Gel i, a les nits, es gela per les baixes temperatures, amb el perill tant per vianants com per cotxes que això comporta

L'aigua ja gelada de la fuita.
L'aigua ja gelada de la fuita.

Els veïns de Canillo es mostren sorpresos per la fuita d’aigua que, ja des de fa dies, és perfectament visible a la carretera general 2, al seu pas pel costat de l’antic comú. L’aigua continua brollant sense que, per ara, s’hagi pogut aturar. I això provoca un problema afegit. Les baixes temperatures dels darrers dies la transformen en gel cada nit, fet que, als matins, genera un risc de relliscada força important.

La fuita afecta trams de la carretera al seu pas pel poble però també trams de la voravia. Fa gairebé dues setmanes que surt l’aigua i, malgrat que s’ha vist en diverses ocasions operaris comunals treballant a la zona, per ara no s’ha pogut solucionar la incidència. Per tant, es continua perdent una part del líquid destinat al subministrament de la població.

Els darrers dies, però, un altre problema s’ha afegit a l’avaria: l’onada de fred. Les baixes temperatures, especialment a la nit, fan que l’aigua que s’escapa de la canonada no trigui a transformar-se en gel, amb el perill que això comporta, tant per a la circulació dels vehicles com pels veïns que caminen per la voravia.

I no es pot dir que la situació afecti un tram curt, sinó que arriba a un bon tros, gairebé fins al Palau de Gel. “És una pista de gel en alguns moments”, indiquen les persones que s’han posat en contacte amb Altaveu.

De moment, cada dia hi ha operaris del comú que vigilin la situació i cada matí s’esforcen a picar el gel que s’ha format. I això, a l’espera que es pugui trobar quina és la causa de la fuita i, per tant, resoldre el problema.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending