L’afer ‘casa Xirro’ ja està “en seu judicial”

La cònsol major d’Escaldes, Rosa Gili, confirma que la demanda de lesivitat sobre els acords pels terrenys a Engolasters ja s’ha presentat “a la institució a qui li pertoca” aclarir els dubtes que s’han generat

Gili i altres autoritats durant la missa per l'aplec de Sant Miquel d'Engolasters.
Gili i altres autoritats durant la missa per l'aplec de Sant Miquel d'Engolasters. G. P.

El cas ‘casa Xirro’ ja està a la Justícia. Així ho ha confirmat la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gil, que ha deixat clar que el comú, almenys la majoria que encapçalen, tenen clar que no faran marxa enrere. El que volen, ha remarcat, és saber “si les coses es van fer bé” i, sobretot, que qui ho digui sigui, en aquest cas, la institució a qui li pertoca.

Després de mesos de preparatius, no sense polèmica, l’afer ja es troba “en seu judicial”, segons ha explicat la mandatària escaldenca. La demanda de lesivitat, doncs, ja es troba a la Batllia i “en mans dels advocats”. Amb ella es vol que la Justícia es pronunciï sobre la legitimitat i licitud de les decisions que la mateixa corporació va anar adoptant entre el 1992 i el 2018 amb relació als terrenys que casa Xirro té a Engolasters. I més concretament, a la finca Terres del Solà de l’Estany.

La demanda posa en dubte acords adoptats en relació amb Casa Xirro.

Relacionat

Escaldes ultima la demanda per deixar sense efecte els ‘acords Xirro’

Gili ha deixat clar que la voluntat de la majoria no ha canviat. “Seguim el que es va decidir al consell de comú”, ha apuntat la cònsol major escaldenca. Llavors, i encara ara, es considera que hi ha dubtes sobre les diferents resolucions adoptades sobre les parcel·les i, per tant, es creu adient demanar el parer “de la institució a qui li pertoca”.

I aquesta és la Justícia. La demanda de lesivitat, doncs, ja ha tirat endavant i ara tot depèn del procés judicial. La mandatària ha volgut aclarir que “no ens posicionem ni cap a un costat ni cap a l’altre”. Ara bé, els interrogants els tenen. I, per això, s’ha optat per un procés, si més no, poc habitual a Andorra.

Comentaris (5)

Trending