Acaben les obres al Pujador dels Fontanals del Pui que deixen el trànsit en un sentit únic

Serà ascendent des del vial fins a la carretera CS 140 de Fontaneda, i s'ha aprofitat per condicionar la zona i dotar-la de més seguretat per als conductors i els vianants

La calçada ja ha estat enquitranada.
La calçada ja ha estat enquitranada. Comú de Sant Julià de Lòria

Ja han finalitzat els treballs d'enquitranament del tram del Pujador dels Fontanals del Pui, a Sant Julià de Lòria. A partir d'ara, només hi haurà un sentit únic que serà ascendent des del vial fins a la carretera CS 140, la de Fontaneda. El comú va adjudicar les obres de condicionament per un import de 124.329,73 euros.  Els treballs s'han efectuat pel cert risc que existeix a l'encreuament del pujador i el nou vial, ja que tal com va explicar el cònsol major lauredià, Josep Majoral, els vehicles que transiten en sentit baixada cap a la carretera general 1 se senten amb "una certa inseguretat".

També s'ha condicionat la zona fent el pujador menys elevat i evitar d'aquesta manera futurs accidents com els que ja han tingut lloc amb anterioritat. El mal estat del paviment havia provocat queixes dels veïns i la corporació laurediana va decidir realitzar els treballs en un pujador on tambè s'han detectat filtracions d'aigua des de l'aparcament del Prat del Solà, que hi ha a la part superior. Els  veïns recordaven que fa anys una torrentada va provocar danys importants en un bar al costat de la rotonda de Fontaneda, i van destacar que el pujador dona accés també al pàrquing de l'edifici del Solà amb un bon nùmero de residents.

El pujador és utilitzat també pels usuaris de l'aparcament del Prat del Solà que compta amb més de 100 places. La remodelació completa els treballs després de l'obertura d'una part del nou vial a l'antic càmping Huguet i de la construcció de la rotonda de Fontaneda a la CG1. Els treballs havien d'estar enllestits, en un principi, el mes d'abril.

 

Comentaris

Trending