El 30% dels gossos censats a la Massana no han fet la prova d’ADN caní

Ara, els propietaris han de fer-se càrrec del cost de l’analítica i en cas de no complir amb el genotipatge estan exposats a sancions

Un gos amb corretja i arnés.
Un gos amb corretja i arnés. ARXIU

No tots els gossos censats en els diferents comuns han fet l’analítica d’ADN. Així ho han conformat des de la corporació massanenca on només el 70% dels cans han realitzat el procediment. Des del comú treballen per informar a tots aquells propietaris dels animals que no ho han fet de l’obligatorietat de fer la prova i la manera de poder procedir.

Des del passat 15 de juny és obligatori la identificació dels gossos mitjançant ADN; tot i això, els comuns tenen constància que encara tenen animals sensats mitjançant el genotipatge. A la Massana, com ha confirmat la cònsol menor, Eva Sansa, en el transcurs de la inauguració del parc caní, hi ha “gairebé un 30%” que no han fet l’analítica específica per registrar l’ADN. En concret, com ha especificat, “a l’agost dels 1286 censats a la Massana, han fet el genotipatge 892”.

El registre d'ADN caní ja compta amb 4.000 gossos.

Relacionat

Quatre mil gossos registrats per ADN en l’any de gratuïtat de la prova

En aquest sentit, Sansa ha indicat que des del comú “tenim una llista d’aquests gossos i s’està trucant”; d’una banda, per informar de l’obligatorietat de tenir registrat l’anima en aquesta modalitat i, per l’altra, per explicar com dur a terme el tràmit i les possibles sancions per incomplir-ho. En aquests propietaris se’ls hi dona un temps per posar-ho en ordre, tot i que ja no es poden beneficiar de la gratuïtat de la prova. Ara,  han de realitzar el tràmit al comú de la parròquia on habiten i fer el pagament de l’analítica amb un cost de 28,50 euros.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending