Quatre mil gossos registrats per ADN en l’any de gratuïtat de la prova

Amb aquesta iniciativa, els comuns, a excepció d'Escaldes, volen lluitar contra l'incivisme dels propietaris dels animals amb la identificació d'aquest a través del genotipatge obtingut en les mostres recollides

El registre d'ADN caní ja compta amb 4.000 gossos.
El registre d'ADN caní ja compta amb 4.000 gossos. ALTAVEU MÈDIA

Els sis comuns impulsors del genotipatge caní han donat per finalitzat l'any de gratuïtat per a fer la prova amb un total de quatre mil gossos registrats. Una dada que les corporacions valoren de forma positiva i recorden que des del 15 de juny és obligatòria la identificació de l'animal mitjançant ADN i que, en cas contrari, comporta sancions. Una iniciativa amb la qual es vol lluitar contra l'incivisme dels propietaris dels cans.

La campanya de gratuïtat al cens d’ADN caní, d’un any de durada, s’ha clausurat amb quatre mil gossos inscrits. Una xifra que des de les corporacions comunals impulsores -Canillo, Encamp, Ordino, la Massana, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria- “han valorat de forma molt positiva” l’increment de sol·licituds que s’han rebut en les últimes setmanes, ja que s’ha arribat als sis-cents registres els últims dies, i en un mes i escaig s’han aconseguit dos mil.

A partir d’ara, els propietaris es veuran obligats a realitzar el tràmit al comú de la parròquia on habiten i fer el pagament de l’analítica amb un cost de 28,50 euros. Amb el nou procediment, no es podrà anar directament al veterinari, sinó que s’haurà d’anar primer a la corporació. En aquest sentit, cal recordar que el registre d’ADN caní és obligatori, per reglament, per a tots els gossos i que no haver fet la identificació per genotipatge, comporta com a conseqüència la sanció al propietari de l’animal, amb vigència des del 15 de juny.

El cens d’ADN caní és una eina que permetrà identificar les actituds incíviques per part dels propietaris, com l’abandonament dels animals i la deixadesa a l’hora de recollir els excrements de la via pública.

 

Etiquetes

Comentaris (21)

Trending