250 padrins participen en els Jocs Esportius per a la Gent Gran

En la inauguració de l’esdeveniment, que se celebra aquest cap de setmana a Encamp, tant el cònsol menor, Jean Michel Rascagneres, com el cap de Govern, Xavier Espot, han volgut recordar la importància de l’esport per mantenir actiu el col·lectiu

Un moment de l'acte d'inauguració dels Jocs.
Un moment de l'acte d'inauguració dels Jocs. COMÚ D'ENCAMP

Encamp ha iniciat aquest matí els Jocs Esportius de la Gent Gran, que arriben a la tercera edició. Al llarg d’aquests dos dies, uns 250 padrins prendran part en l’esdeveniment. Una desfilada de banderes ha obert l’acte d’inauguració, que s’ha viscut a la plaça dels Arínsols i que ha comptat amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot i el cònsol menor de la parròquia, Jean Michel Rascagneres. També han actuat els castellers d’Andorra i la Coral de la gent gran.

La celebració ha començat amb la desfilada de banderes de les set parròquies participants en els jocs, on diferents esportistes del país han acompanyat als grups en la seva presentació. En el cas d’Encamp, els competidors han mostrat la seva bandera en companyia de l’alpinista Stefi Troguet.

En el seu discurs, Rascagneres ha donat les gràcies a tots els assistents i ha “felicitat als participants per la voluntat que demostren i per voler continuar amb unes activitats esportives tan primordials”. A més, ha recordat que enguany els jocs “s’organitzen conjuntament entre Encamp i Canillo”. En l’acte inaugural també hi ha estat present el cònsol major d’aquesta parròquia, Francesc Camp. El mandatari encampadà ha volgut agrair també “la feina de tots els voluntaris, organitzadors i tècnics comunals” que fan possible l’esdeveniment, “que s’ha pogut recuperar després de la pandèmia”.

Pel que fa a l’objectiu principal dels jocs, el cònsol menor ha assegurat que el primordial és “fomentar l’esport entre la gent gran, perquè és molt important. I és que sabem que tant l’activitat esportiva com l’intel·lectual ajuden a tenir una bona salut”. Finalment, ha encoratjat als participants a gaudir de les competicions i a seguir l’exemple “del maratonià de nacionalitat índia, Fauja Singh, que té 109 anys”. Per la seva banda, Espot ha defensat que tothom “des de la societat, les entitats privades o semipúbliques i les administracions hem de treballar per millorar cada cop més la qualitat de vida de les persones grans des d’una perspectiva globalitzadora i interdisciplinària, oferint activitats dinàmiques com aquests jocs”.

Posteriorment, la inauguració ha continuat amb el cant de la coral de la gent gran d’Andorra i un castell simultani per part dels castellers d’Andorra, que han alçat la bandera dels jocs esportius i la del Principat. Un cop conclosa la celebració, s’ha ofert un esmorzar al Complex Esportiu d’Encamp

Al llarg del matí, s’han desenvolupat les modalitats de piscina i proves de destresa. S’ha fet una parada per dinar i a la tarda es continuarà amb golf, ball en línia i tenis taula. De cara a demà, les competicions continuaran al matí amb tir amb arc, petanca, una caminada i una cursa. L’acte de cloenda tindrà lloc a dos quarts d’una del migdia.

Etiquetes

Comentaris

Trending