Ordenament Territorial amplia el contracte per construir la seu de la Justícia i poder-lo dotar de 800.000 euros més

L’adjudicació inicial, que es va fer ara fa dos anys, contemplava un pressupost de 18,9 milions d’euros i un termini de 30 mesos d’execució que ara s’allarga en dos mesos més

-
-
La construcció de la seu de la Justícia costarà, com a mínim, 800.000 euros més de l’inicialment previst. El ministeri d’Ordenament Territorial ha ampliat el contracte firmat al seu dia amb la UTE formada per les empreses Copsa, Pujal i Mariné. Els darrers temps s’està convertint en una pràctica molt habitual allargar terminis d’execució i, en paral·lel, injectar més diners a moltes de les obres públiques que s’estan fent.

L’adjudicació inicial de les obres del nou palau judicial, molt avançat ja a la zona de Prat del Rull, a tocar de l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella, es va dur a terme l’octubre del 2016. El preu cert en aquell moment va ser de 18.691.802,83 euros, lleugerament per sota de l’estimació inicial feta pels tècnics. Aquesta quantitat era estrictament la del cost de construcció. A banda, per saber el cost total de la nova seu judicial, hi caldria afegir les despeses relatives a estudis i redacció de projectes.

El contracte s’amplia ara en 808.197,17 euros, alhora que es concedeixen dos mesos més de termini per finalitzar els treballs. Al seu dia, el termini d’execució de les obres s’havia fixat en 30 mesos. Dos anys i mig que portaven els treballs fins a la primavera del 2019. Ara, en principi, se n’anirà cap a l’estiu o més enllà del període estival de l’any que ve.

L’ampliació del contracte de les obres de la seu de la Justícia no és la única que publica aquest dimecres el BOPA. El mateix ministeri d’Ordenament també ha acordat injectar 75.240 euros més a la construcció d’una sala d’exposicions a Santa Coloma. En aquest cas, el contracte principal es va acordar ara fa just un any i l’empresa adjudicatària era Locubsa. El pressupost inicial pel qual es va adjudicar l’obra va ser de 672.829 euros per a un termini d’execució de vuit mesos que ara s’ha ampliat en tres mesos més.

Comentaris

Trending