Obres de Casas, Mir, Monet, Matisse i Gauguin per posar en marxa el Museu Thyssen d'Andorra

Comentaris

Obres de Casas, Mir, Monet, Matisse i Gauguin per posar en marxa el Museu Thyssen d\'Andorra
Obres de Casas, Mir, Monet, Matisse i Gauguin per posar en marxa el Museu Thyssen d\'Andorra

Obres de Casas, Mir, Monet. Matisse o Gauguin serviran per posar en marxa, a partir del mes de març de l’any que ve, el Museu Carmen Thyssen Andorra, que s’ubicarà a l’antic Hotel Valira d’Escaldes. La primera mostra temporal de la nova pinacoteca promoguda per ‘Tita’ Cervera amb la col·laboració del Govern i el comú escaldenc es preveu que tingui s’allargui durant mesos i estarà formada per 27 quadres de l’aristòcrata i exMiss Univers. Segons les previsions actuals, el museu hauria d’obrir les portes entre el 15 i el 17 de març.

La primera mostra que farà estada a l’Hotel Valira la configuraran, especialment, obres del modernisme català i treballs de mestres de l’impressionisme. El nebot de Cervera, Guillermo Cervera, establert al país des de ben jove, serà, com ja és sabut, el director artístic de la pinacoteca. El també cuiner d’un cert renom al Principat també està molt a sobre de la supervisió de l’Espai Carmen Cervera de Sant Feliu de Guíxols i el Museu Carmen Thyssen Málaga. Les tres pinacoteques compartiran sinergies a partir del març i una de les idees és que es creï una mena de circuit entre els tres centres ubicats en tres indrets ben turístics. Andorra, la Costa Brava i la Costa del Sol.

Segons el llistat d’obres a la qual ha tingut accés el diari madrileny ‘La Razón’, de les 27 obres que serviran per permetre aixecar el teló al Museu Carmen Thyssen Andorra n’hi ha nou que són de la col·lecció particular de la baronessa i que estan exposades en diferents propietats seves. Aquest primer bloc el configuren treballs de Joaquim Mi, Ramon Casas, Charles Bell, Josep Amat i Pagès, Ramon Barnadas i Fàbregas, Anglada Camarasa, Eliseo Meirén o Joan Cardona i Lladós. La resta de quadres que integraran l’exposició, que tindrà representació de pintures des de final del segle XIX fins a la dècada del 1970 del passat segle XX, formen part de la col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza i estan en dipòsit al museu de Madrid. Entre les prop de vint obres que vindran al Principat des de la capital d’Espanya hi ha treballs de tres noms clau de l’impressionisme: Paul Gauguin, Claude Monet i Henri Matisse.

Les obres de rehabilitació de l’antic Hotel Valira, que van a càrrec de la família Reig, propietària de la instal·lació, haurien d’estar acabades del tot a finals de gener. La superfície d'exposició del Museu Carmen Thyssen Andorra tindrà 500 metres quadrats, 200 dels quals estaran dedicats a exposició d’obra i un centenar més, aproximadament, configurarà el ‘hall’ d'entrada on hi haurà la recepció i la botiga. El centre disposarà d’un espai per als més petits, l’àrea ‘Educathyssen', a més a més de les taquilles, un lloc per a reunions i uns petits magatzems.


EL LLISTAT D'OBRES avançades per 'La Razón'


- Josep Amat i Pagès: «El Prat de Llobregat» (c. 1940-1942)

- Hermen Anglada i Camarasa: «Le paon blanc», 1904

- Ramón Barnadas i Fábregas: «Plaza de Cataluña», 1964

- Max Beckmann: «Despedida», 1942

- Charles Bell: «Thunder Smash», 1977

- Joan Cardona i Lladós: «Jóvenes parisinas», s.d.

- Ramón Casas: «Interior al aire libre», 1892

- Richard Estes: «Nedick’s», 1970

- Paul Gauguin: «Un huerto bajo la iglesia de Bihorel», 1884

- Ernst Ludwig Kirchner: «Mina de arcilla», C. 1906

- Walt Kuhn: «Bañistas en la playa», 1915

- Henry Le Sidaner: «La choza en los lindes del bosque, Étaples», 1893

- Henry Matisse: «Conversación bajo lo olivos», 1921

- Eliseo Meifrén: «El puerto de Barcelona», 1889

- Joaquím Mir: «El Abismo, Mallorca», c. 1901-1904

- Claude Monet: «La cabaña en Trouville, marea baja», 1881 (a la foto)

- Lowell Nesbitt: «Dos puentes en Nueva York-’75», 1975

- Max Pechstein: «Casa en la Kurische Nehrung», 1909

- Guy Pene du Bois: «Calle 42», 1945

- Marurice Brazil Prendergast: «La playa de St. Malo», c. 1907

- Theodore Robinson: «Capri», 1890

- Karl Schmidt-Rottluff: «Conchas de mar», 1953

- Paul Signac: «Port-en-Bessin, la playa», 1884

- Alfred Sisley: «Claro de un bosque», 1895

- Varvara Stepanova: «Jugadores de billar», 1920

- Joaquín Torres García: «Paisaje urbano», 1940

- John Henry Twachtman: «Barcas amarradas en un estanque», c. 1890-1902

Comentaris

Trending