Nou toc d'atenció judicial al FinCEN perquè lliuri informació (en el cas de l'FBME)

Comentaris

Nou toc d\'atenció judicial al FinCEN perquè lliuri informació (en el cas de l\'FBME)
Nou toc d\'atenció judicial al FinCEN perquè lliuri informació (en el cas de l\'FBME)

La justícia americana ha exigit d’una vegada per totes al FinCEN que sigui transparent en la seva presa de decisions. El jutge de la Cort del districte de Columbia Christopher Cooper ha ordenat la paralització de totes les ordres dictades per l’organisme depenent del departament del Tresor americà contra el banc de Tanzània FBME. Les acusacions respecte d’aquesta entitat eren molt més greus que les observades contra Banca Privada d’Andorra (BPA). Tant que mentre a BPA li va retirar el ‘Notice’ inicial, a l’FBME al mes de març li va dictar la ‘Final Rule’ després que el jutge li ordenés repetir el procés.

Christopher Cooper ha decidit deixar sense efecte les ordres dictades per l’organisme depenent del Tresor fins que el FinCEN no respongui a les peticions fetes per l’entitat bancària. El jutge insisteix que l’ens americà que combat el blanqueig de capital procedent del crim no ha garantit el dret a la defensa de l’FBME. Cooper ve a dir en la seva recent decisió que el FinCEN no ha facilitat la informació deguda perquè el banc tanzanès pogués fer les al·legacions que cregués convenients.

En efecte, segons el jutge de Columbia, no es va desclassificar la documentació que suposadament avalaria les acusacions contra el banc afectat. Entén Cooper que sense facilitar la documentació, el FinCEN no va respondre a les preocupacions “significatives” que tenia l’FBME. I que sense aportar la documentació necessària va acabar dictant la ‘Final Rule’ mantenint que el banc continuava amb la seva suposada activitat delictiva.

El banc de Tanzània ha celebrat la decisió judicial i ha afirmat que en tot moment va defensar que el FinCEN no l’havia advertit degudament i en cap cas havia justificat les mesures adoptades en contra seva. FBME defensa que està aplicant “totalment” les regulacions contra el rentat de diners a Tanzània i Xipre, que són els dos països on opera principalment.

Comentaris

Trending