Notaris i Govern estan a prop de trobar la solució per poder desencallar el ‘protocol Estañol’

La impossibilitat de poder recórrer a qualsevol dada que formi part de l’arxiu generat pel fedatari públic recentment cessat està generant notable perjudicis

-
-
Els notaris i el Govern estan treballant en la recerca d’una solució per poder accedir de forma normalitzada al protocol del fins fa poc fedatari públic Josep Estañol. Ara per ara, el conjunt de dades -documents, notes marginals…- que havia produït el notari recentment cessat està bloquejat i qualsevol operació que depengui d’alguna de les dades contingudes en aquell fons queda també aturada, amb el conseqüent perjudici que això comporta, que comença a ser força rellevant.

De moment, la fórmula que permetrà desencallar la situació no s’ha donat a conèixer. I malgrat que a priori s’hauria de fer un canvi legislatiu, per poder accelerar la resolució de la problemàtica es busquen altres vies en el marc d’uns “contactes fluids”, segons l’expressió usada pel ministre portaveu. Eric Jover ha explicat que es vol trobar la fórmula que acabi generant “el mínim d’inconvenients”

Cert, però, que la fórmula arribarà quan ja s’ha generat un notable malestar, sobretot en el sector immobiliari, i més encara davant d’una situació que, com a mínim, fa mesos que se sabia que acabaria passant, més enllà del dèficit de notaris que fa temps que el país pateix. Fonts del sector directament afectat, el dels notaris, han reconegut que la solució està a prop però han preferit no donar detalls per no entorpir la resolució.

Comentaris (3)

Trending