Ni el Govern no se salva de les galteres: multi-reincidència a Tributs i un ministre afectat

En el que portem de 2020 ja s’han confirmat 72 casos de parotiditis, gairebé quatre vegades més que en tot l’any passat

La vacuna del coronavirus centra ara molts esforços internacionals.
La vacuna del coronavirus centra ara molts esforços internacionals.
L’alta incidència que estan tenint les galteres aquest any al país no han deixat indemnes ni el Govern. En un departament com el de Fronteres i Tributs hi ha hagut diversos casos, prop de mitja dotzena. També ha resultat afectat, almenys, un funcionari de presons i fins i tot un ministre va haver de passar per un procés de parotiditis força agressiva. En el que portem d’any ja s’han comptabilitzat 72 casos positius. 

La incidència del virus està sent aquest 2020 molt elevat. Molt més que els dos anys precedents. En el que portem d’any hi ha hagut fins a 93 sospites, de les quals, com s’ha dit, se n’han confirmat 72. Aquesta xifra és molt més alta, gairebé quatre cops més, que els casos confirmats el 2019 (20) i més que duplica la incidència del 2018 (31 casos). No hi ha una única causa que expliqui aquest increment.

El que sí que ha explicat el ministre portaveu és que en els centres de treball o el que sia on s’aglutinen diverses persones -seria el cas del departament de Tributs, per exemple- la persona afectada s’aïlla per mirar d’evitar de totes totes el possible contagi. Alhora, en aquells llocs que es donen diversos casos, a partir del tercer, el que fa el ministeri és recomanar la revacunació de tots els integrants de l’establiment en qüestió, atès que “les vacunes tenen un efecte memòria que es va diluint”.

Etiquetes

-

Relacionat

Salut detecta 41 casos de galteres des del 12 de desembre
-

Relacionat

Els casos de galteres es disparen i Salut ha d’adoptar mesures extraordinàries

Comentaris (2)

Trending