Salut detecta 41 casos de galteres des del 12 de desembre

El ministeri ha confirmat 41 afectats des del 12 de setembre, una xifra molt més elevada que l’habitual, i recomana “extremar les mesures higièniques” per “evitar-ne la transmissió

-
-

El Govern ha alertat d’un important increment de casos de galteres durant el darrer mes. En concret, i segons ha revelat el ministre portaveu, Èric Jover, s’haurien detectat fins a 41 afectats des del 12 de desembre. La xifra està molt per sobre del que és habitual i, per això s’ha volgut fer una crida a “extremar les mesures higièniques per evitar-ne la transmissió.

La parotiditis epidèmica és una malaltia vírica contagiosa que es caracteritza per la inflamació d’una o més glàndules salivals, generalment les paròtides i que sovint va associada a febre i dolor en la zona inflamada. Normalment es tracta d’una malaltia benigna i autolimitada, però a vegades pot haver-hi complicacions, sobretot en persones adultes. Les complicacions més freqüents són la inflamació de testicle en el cas dels nois i d’ovari en el cas de les noies.  

De casos de galteres n’hi ha cada any al país, tot i que el programa de vacunacions preveu una d’específica contra aquesta malaltia. Enguany, però, el nombre d’afectats s’ha disparat en les darreres setmanes. En concret, 41 confirmacions de 46 sospites des del 12 de desembre. Jover ha recordat que, un cop confirmada la malaltia, s’estableix un protocol que consisteix a “aïllar la persona entre 5 i 7 dies” així com “una revisió de l’estat de vacunació d’aquells que, sense haver passat la malaltia, hi hagin estat en contacte”. Davant d’aquesta evolució del nombre de casos, el portaveu de l’executiu ha remarcat que cal “extremar les mesures higièniques per evitar la transmissió”.

La mitjana d’edat dels afectats se situa en 28 anys. Cap dels casos s’ha donat en menors. La persona més jove que ha estat afectada de galteres aquestes setmanes tenia 18 anys i la més gran, 49.

Comentaris

Trending