Neu

Ski Andorra veu bé una opció d’allargar concessions que s’haurà de valorar individualment

Des de la patronal s’entén que pot ser una fórmula per recuperar l’equilibri economicofinancer perdut per la pandèmia, però considera que cada estació i comú “hauran de decidir com aplicar-la”

Un telecadira d'una estació d'esquí.
Un telecadira d'una estació d'esquí. Vallnord Pal Arinsal

La disposició pressupostària que permetria a les estacions allargar les concessions per compensar les pèrdues viscudes arran de la pandèmia satisfà Ski Andorra. El vicepresident de la patronal que aplega els dominis, Josep Marticella, però, ha volgut apuntar que, en cas que s’aprovi, no necessàriament s’aplicarà de forma general. Serà, ha indicat, una decisió que s’haurà de valorar individualment i, en certa forma, parlant també amb el comú responsable.

Des de l’entitat, s’entén que la mesura pot ser positiva, després del cop que per a totes les estacions ha suposat el coronavirus i, en especial, una temporada d’hivern, la 2020-21, perduda gairebé al 99%. L’impacte als comptes ha estat molt dur. La disposició, que permetria demanar un allargament de la concessió fins a un 20%, està inclosa al projecte de llei de pressupost. La seva aprovació, evidentment, està pendent de quin sigui el treball parlamentari del projecte legislatiu i del vot favorable de l’arc parlamentari.

Ensisa podria demanar l'allargament de la concessió.

Relacionat

Els comuns podran allargar la concessió a les estacions d’esquí que acreditin pèrdues per la Covid

La proposta no desagrada al sector. “Les concessions funcionen per equilibri economicofinancer i retrobar-lo pot passar per l’allargament”, ha comentat el vicepresident d’Ski Andorra. Ara bé, també ha apuntat que no necessàriament ha de ser l’opció escollida per totes les societats de l’àmbit de la neu. “La disposició permetria que cada concessionat i el comú ho ampliï, però penso que cadascú haurà de decidir com acaba aplicant-la”, ha comentat.

Marticella, també director general de Pal Arinsal, també s’ha referit a les negociacions amb Ensisa per unir totes dues societats. “Estem treballant de forma activa i potent per formalitzar l’acord i esperem que es pugui fer públic les pròximes setmanes”, ha indicat. Ha advertit, això sí, que la feina ha de ser “prudent i precisa” però també ha defensat que serà un pacte “complementari per a totes dues àrees” i, fins i tot, “en un segon pas a tota l’oferta que estem escenificant”, en referència a la presentació de la temporada d’hivern.

Pel que fa al forfet natura, que ha de regularitzar la pràctica de l’esquí de muntanya a les estacions, ha defensat que “l’hem de seguir explicant”, sobretot per als turistes. En aquest sentit, ha posat en relleu que aquesta modalitat ha guanyat interès i practicants els darrers anys i que “la volem integrar” tot remarcant que “també serà olímpica”.

Comentaris (1)

Trending