Neu

Satisfacció de les estacions un cop superat l’equador de la temporada d’hivern

Pal Arinsal iguala els registres de la temporada 2019-20 i Granvalira queda “volgudament” tot just per sota, però el balanç és positiu i, asseguren, a prop de l’escenari més optimista que es podia imaginar al novembre

Una imatge àerea de Grandvalira.
Una imatge àerea de Grandvalira. Grandvalira

“Les hauríem signat a inicis de temporada”. “Infinitament millor del que es podia esperar”. Tant a Grandvalira com a Pal Arinsal les dades de la campanya d’hivern, quan ja s’ha superat l’equador, són especialment positives. Els dos dominis respiren un cop comprovat que ni la sisena onada del coronavirus ha frenat unes ganes de neu importants. Les dades d’esquiadors s’aproximen a les prèvies a la pandèmia.

Queden ja menys de dos mesos de temporada. A mitjans d’abril les estacions tancaran portes. I ho faran, ara ja gairebé es dona per segur, amb satisfacció. Malgrat la por prèvia a l’inici de la campanya, amb l’esclat de la sisena onada, i l’arribada posterior d’Òmicron, tant Grandvalira com Vallnord Pal Arinsal registren balanços positius pel que fa al nombre d’esquiadors. Admeten, de fet, que s’està en el millor escenari que s’havia pogut plantejar.

“Ja les hauríem signat”, admet el director general de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo. Fins ara, apunta, han registrat un desembre i un gener “molt bons” que ara s’han de refermar amb les “bones previsions” pels dies de Carnaval. Això suposa un nombre de forfets “lleugerament inferiors als venuts la temporada 2019-20” -és a dir, la que va finalitzar amb l’esclat de la pandèmia-. Un petit descens que, apunta, ja és “volgut”. I és que, remarca, “volem evitar una màxima saturació” a la vegada que es dona una millor experiència al client. Per tant, s’entén que “podem ingressar el mateix amb menys visitants”.

Pel que fa als mercats, Hidalgo destaca l’excel·lent comportament de l’espanyol. També valora especialment el fet que, després de l’ensurt inicial, amb les restriccions de la sisena onada, s’ha pogut recuperar el britànic. “Han reaccionat molt ràpid una vegada s’han aixecat”, comenta.

De cara al març i a l’abril, les perspectives també són “bones”. Això sí, sempre cal tenir en compte un detall important: que hi hagi neu. El mateix avís que llança el director general de Pal Arinsal, Josep Marticella.

A aquest domini, les dades també són positives un cop s’ha travessat l’equador de la temporada. “Infinitament millor del que es podia esperar”, ha apuntat a l’hora de valorar el desenvolupament d’aquests primers dos mesos i mig que, no amaga, no han estat fàcils. Òmicron no ho ha posat pas. “Vam arribar a tenir molts casos entre els treballadors”, recorda.

A nivell de xifres, Marticella destaca que “estem a uns 10.000 esquiadors diaris de mitjana”. Bona xifra que els permet estar “confiats” de cara al tram final de la campanya. “Estem en xifres de la 2019-20 i pensem que les podem igualar”. Per tant, seria una molt bona campanya. La primera, s’espera, de la recuperació post pandèmia.

Comentaris

Trending