Neu

El retorn de la neu deixa fins a 20 centímetres a les cotes altes

Al llarg del dia les precipitacions poden continuar sobretot al nord, amb aparició esporàdica a qualsevol punt del país i a partir de la nit s’aniran retirant

La neu caiguda ha ajudat a millorar les condicions dels dominis esquiables.
La neu caiguda ha ajudat a millorar les condicions dels dominis esquiables. Grandvalira

La neu ha tornat al Principat. Després d’unes darreres setmanes de temps més aviat primaveral i amb escasses precipitacions, entre dijous i, especialment, la passada matinada, les precipitacions han tornat i amb ganes, especialment a la zona nord i a les cotes altes. Per exemple, a Sorteny s’han registrat fins a vint centímetres. Al llarg del dia s’espera que pugui tornar a nevar, sobretot a la zona nord del país, tot i que també a altres parts amb menys intensitat.

El responsable d’aquest canvi de temps és un important embossament d’aire fred provinent del centre del continent que, a més, ha provocat una forta davallada de les temperatures. Per dir-ho d’alguna forma, l’hivern ha tornat a Andorra just quan s’està a punt de passar, almenys amb el calendari a la mà, a la primavera.

Al llarg de la passada nit la neu ha caigut amb ganes a les zones altes del país. El servei meteorològic ha informat de gruixos de fins a 20 centímetres a Sorteny. Les precipitacions poden continuar al llarg del dia, sobretot al nord, tot i que no es descarta que puguin arribar a qualsevol punt del país. En cas que es produeixin, serien de neu, ja que la cota és baixa, tot i que s’espera que no tingui excessiva consistència. A partir de la pròxima nit s’aniran retirant deixant pas a un cap de setmana de sol.

Pel que fa a la xarxa viària, la situació és relativament tranquil·la. Segons informa Mobilitat, els equipaments especials només són necessaris per creuar el port d’Envalira. També, això sí, s’han de portar per anar cap a França, on està restringit el pas de vehicles de més de 19 tones.

Nevada al Pas de la Casa
La nevada ha estat important també al Pas de la Casa.

Etiquetes

Comentaris

Trending