Neu

Els remuntadors de les estacions franceses podrien obrir el 7 de gener

Ho ha anunciat aquest divendres el primer ministre Jean Castex, tot i que la data es confirmarà en funció de l'evolució de la pandèmia

Diputats durant la reunió amb el primer ministre Jean Castex.
Diputats durant la reunió amb el primer ministre Jean Castex. ERIC CIOTTI/TWITTER

El govern francès preveu una obertura dels remuntadors mecànics de les estacions a partir del 7 de gener. Així ho han indicat per mitjà de les xarxes socials diversos dels participants en una reunió mantinguda de forma telemàtica amb el primer ministre Jean Castex. La decisió definitiva es prendrà en funció de l'evolució de la pandèmia.

L'anunci arriba el dia després de la compareixença del primer ministre Jean Castex durant la qual va anunciar el desconfinament a partir de dimarts vinent però amb toc de queda de les vuit del vespre a les sis de la matinada. Durant la trobada de Castex amb els responsables de les estacions també s'ha parlat de les indemitzacions pel tancament dels remuntadors durant les festes de Nadal.

La trobada ha servit per apaivagar els ànims dels responsables de les estacions que tenen en aquestes dates un dels punts àlgids de la temporada. A França, les vacances escolars comencen el dia 18 i s'allarguen després de Cap d'Any. La data del 7 de gener també és l'escollida, en principi, per a l'obertura dels museus, teatres i cinemes que esperaven haver tornat a l'activitat el dia 15 però que no podran fer perquè no ha baixat la xifra de nous contagis.

Etiquetes

Comentaris

Trending